Indijoje surengtas pirmasis gėjų paradas po homoseksualumo dekriminalizavimo

Tūkstančiai žmonių sekmadienį Naujajame Delyje dalyvavo pirmame gėjų parade, surengtame po to, kai Indijos aukščiausiasis teismas dekriminalizavo homoseksualumą.

 Homoseksualumą draudžiantis įstatymas britų buvo priimtas 1861 metasi ir pagal jį grėsė iki dešimties metų kalėjimo. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Homoseksualumą draudžiantis įstatymas britų buvo priimtas 1861 metasi ir pagal jį grėsė iki dešimties metų kalėjimo. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2018, 5:05 PM

Parado dalyviai mojavo vaivorykštės vėliavomis ir nešė plakatus su užrašais „Meilė laimi“ ir „Viso gero 337“. Pastarajame turimas omeny dar kolonijinės eros įstatymas, draudžiantis tos pačios lyties asmenų lytinius santykius. Įstatymas buvo panaikintas rugsėjį.

Organizatoriai sakė, kad tai buvo didžiausias paradas nuo 2007 metų, kai buvo pradėti rengti tokie paradai. Jo dalyviai skandavo „Mes išsikovojome savo laisvę!“, turėdami omeny istorinį teismo sprendimą.

„Tai pirmas kartas, kai mes žygiuojame nebe kaip nusikaltėliai, – sakė vienas parado organizatorių. – Žmonės žygiuoja laisvai ir be jokio naštos.“

Homoseksualumą draudžiantis įstatymas britų buvo priimtas 1861 metasi ir pagal jį grėsė iki dešimties metų kalėjimo. Tiesa, jis buvo taikomas itin retai, nors juo buvo naudojamasi bauginant Indijos gėjų bendruomenę, sakė jo kritikai.

2009 metais šis prieštaringai vertinamas įstatymas buvo trumpam panaikintas, tačiau vėl imtas taikyti 2014 metais, kai Aukščiausiasis teismas patenkino religinių grupių apeliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.