Donaldas Tuskas: „Rusija privalo liautis provokavusi Ukrainą“

Po įvykių prie Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pirmadienį paragino Maskvą liautis provokavus Ukrainą ir sugrąžinti per ankstesnę dieną Kerčės sąsiauryje įvykusį incidentą sulaikytus ukrainiečių laivus ir jūrininkus.

 Pasak D.Tusko, minimus įvykius Kerčės sąsiauryje jis aptarė su ukrainiečių prezidentu Petro Porošenka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pasak D.Tusko, minimus įvykius Kerčės sąsiauryje jis aptarė su ukrainiečių prezidentu Petro Porošenka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 3:39 PM

„Smerkiu Rusijos jėgos panaudojimą Azovo jūroje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Tuskas ir pridūrė, kad „Rusijos valdžia privalo grąžinti ukrainiečių jūrininkus ir laivus, taip pat susilaikyti nuo tolesnių provokacijų“.

Pasak D. Tusko, minimus įvykius Kerčės sąsiauryje jis aptarė su ukrainiečių prezidentu Petro Porošenka, o vėliau pirmadienį susitiks su Ukrainos lyderio atstovais.

„Europa ir toliau vieningai rems Ukrainą“, – pridūrė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

Ukraina sekmadienį pranešė, kad Rusija Kerčės sąsiauryje prie Krymo krantų apšaudė tris jos karinių jūrų pajėgų laivus ir juos užgrobė . 

Kerčės sąsiauris yra siauras vandens kelias, jungiantis Juodąją jūrą su Azovo jūra. Pastaroji yra naudojama tiek Ukrainos, tiek Rusijos.

Du mažieji šarvuotieji kateriai, „Berdiansk“ ir „Nykopol“, bei vilkikas „Jany Kapu“ plaukė per sąsiaurį pakeliui iš Odesos į Mariupolio uostą.

Kariškiai nurodė, kad Rusijos pakrančių apsaugos laivas „Don“ pirmiausiai taranavo vilkiką, vykdydamas „atvirai agresyvius veiksmus“, tuomet apšaudė vieną iš katerių.

Ukraina informavo, kad per incidentą nukentėjo šeši jos kariai.

  

uzsienis@bns.lt, +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius 261445

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.