JAE suteikė malonę kalėti iki gyvos galvos nuteistam britui

Jungtiniai Arabų Emyratai pirmadienį suteikė malonę britų doktorantui, kuris praėjusią savaitę už šnipinėjimą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

 31 metų M. Hedgesas tyrinėjo JAE užsienio ir vidaus saugumo politiką po 2011 metų „Arabų pavasario“ revoliucijų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 31 metų M. Hedgesas tyrinėjo JAE užsienio ir vidaus saugumo politiką po 2011 metų „Arabų pavasario“ revoliucijų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 1:00 PM

Matthew Hedgesas yra tarp daugiau nei 700 kalinių, kuriems JAE prezidentas šeichas Khalifa bin Zayedas al Nahyanas Nacionalinės dienos proga suteikė malonę.

„Ponui Hedgesui bus leista išvykti iš JAE, kai bus sutvarkyti formalumai“, – rašoma oficialiame pranešime.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas pirmadienį išreiškė dėkingumą JAE dėl malonės M.Hedgesui.

„Fantastiškos naujienos apie Matthew Hedgesą. Nors mes nesutinkame su kaltinimais, esame dėkingi JAE vyriausybei už greitą klausimo išsprendimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J.Huntas.

31 metų M.Hedgesas tyrinėjo JAE užsienio ir vidaus saugumo politiką po 2011 metų „Arabų pavasario“ revoliucijų. Gegužės 5 dieną jis buvo sulaikytas Dubajaus oro uoste.

Po mėnesius trukusios nežinomybės doktorantas spalio 29 dieną buvo paleistas už užstatą, todėl tikėtasi, kad jis greitai galės išvykti. 

Tačiau jo šeimą ir britų pareigūnus pribloškė trečiadienį priimtas JAE teismo sprendimas skirti jam įkalinimo iki gyvos galvos bausmę.

Padidėjus diplomatiniam spaudimui, JAE užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paskelbė norinti „draugiško šio klausimo sprendimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.