EŽTT pripažino neteisėtu Rusijos draudimą rengti LGBT eitynes

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) neteisėtu pripažino Rusijos valdžios draudimą rengti LGBT bendruomenės atstovų eitynes.

 Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) neteisėtu pripažino Rusijos valdžios draudimą rengti LGBT bendruomenės atstovų eitynes.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) neteisėtu pripažino Rusijos valdžios draudimą rengti LGBT bendruomenės atstovų eitynes.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 2:08 PM, atnaujinta Nov 27, 2018, 2:10 PM

Antradienį išplatintame Teismo pranešime dėl bylos „Аleksejevas ir kiti prieš RF“ sakoma, kad Rusija pažeidė virtinę Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos straipsnių: 11-ąjį straipsnį dėl susirinkimų ir susivienijimų laisvės, 13-ąjį straipsnį dėl teisės į teisinę apsaugą ir 14-ąjį straipsnį dėl diskriminacijos draudimo.

„Teismas priėjo prie išvados, kad RF valdžios sprendimas neleisti rengti viešų LGBT bendruomenės renginių negali būti pateisinamas nuogąstavimais dėl viešosios tvarkos“, – sakoma pranešime.

„Atsižvelgiant į pažeidimų, nustatytų nagrinėjant bylą „Aleksejevas prieš RF“, pobūdį ir problemos mastą, Rusijai būtina dėti nuoseklias ir ilgalaikes pastangas (dėl pažeidimų pašalinimo)“, – pažymima pranešime.

Anksčiau šiais metais Rusijos seksualinių mažumų judėjimo lyderis Nikolajus Aleksejevas paskelbė, kad LGBT aktyvistai Europos Žmogaus Teisių Teisme užginčijo draudimus rengti gėjų paradus 118-oje miestų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.