Vilčių nebeliko: rastas Naujojoje Zelandijoje dingusios jaunos merginos kūnas

Policija Naujojoje Zelandijoje savaitę ieškojo prapuolusios 22 metų turistės Grace Millane iš Jungtinės Karalystės. Šeštadienį Oklando priemiestyje jie rado jaunos merginos kūną, pranešė BBC.

 Rastas G.Millane kūnas, įtariama žmogžudystė.
 Rastas G.Millane kūnas, įtariama žmogžudystė.
 Policija ieško liudininkų, mačiusių merginą šioje mašinoje.
 Policija ieško liudininkų, mačiusių merginą šioje mašinoje.
Policija Naujojoje Zelandijoje tiria paslaptingą merginos mirtį.<br>AP nuotr.
Policija Naujojoje Zelandijoje tiria paslaptingą merginos mirtį.<br>AP nuotr.
Keliautojos tėvas teigė, kad ji nuolatos bendravo su šeima.<br>AP nuotr.
Keliautojos tėvas teigė, kad ji nuolatos bendravo su šeima.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

BBC

Dec 9, 2018, 11:51 AM, atnaujinta Dec 9, 2018, 11:56 AM

Inspektorius Scottas Beardas teigė, kad tapatybę turės dar patvirtinti artimieji ir DNR testai, bet praktiškai nebėra abejonių, jog tai Grace.

Merginos palaikai gulėjo už 10 metrų nuo „Vaizdingojo maršruto“ – gražaus kelio už Oklando ribų.

Dėl įtariamos žmogžudystės buvo sulaikytas 26-erių vyras iš Esekso. Apie įtariamą jos smurtinę mirtį prabilta jau penktadienį, tačiau dar nebuvo rastas kūnas.

G.Millane išvyko į metų trukmės kelionę po kelias šalis, kurią pradėjo Peru. Praėjusį mėnesį ji atvyko į Naująją Zelandiją. Paskutinį kartą ji buvo matyta gruodžio 1-osios vakarą, kai su 26 metų vyru išėjo į Oklando centre esantį viešbutį. Policija skelbia šeštadienio popietę sulaikiusi tą vyrą apklausai, o vėliau pareigūnai pranešė ketinantys pateikti jam kaltinimų dėl britės nužudymo. Vyras bus laikomas suimtas iki pirmojo teismo posėdžio pirmadienį.

Inspektorius S.Beardas sakė jau pranešęs G. Millane tėvui Davidui, jog manoma, kad jo dukra buvo nužudyta. Vyras anksčiau šią savaitė atvyko į Naująją Zelandiją iš Jungtinės Karalystės.

„Bet kuriam dukros netekusiam tėvui tokioje situacijoje bus labai sunku. Mes Grace tėvui teikiame paramą – jis atvyko čia su savo broliu. Kiti merginos šeimos nariai pasiliko Anglijoje“, – sakė inspektorius.

Šiuo metu pareigūnai tiria viešbučio kambarį ir vieną automobilį. Norima išsiaiškinti, kur juo važiuota per pastarąją savaitę. G. Millane buvo apsistojusi viename Oklando hostelyje ir ten paliko savo daiktus.

Anot S. Beardo, praėjusio šeštadienio vakarą ji kelioms valandoms susitiko su minėtu vyru, o vėliau vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip jie apie 21 val. 40 min. vietos laiku įeina į viešbutį „CityLife“.

„Mano dukra buvo miela, šeimos žmogus. Iš visos savo kelionės ji mums siųsdavo nuotraukas, nuolatos pasakojo, kur yra, ką pamatė“, – pasakojo Grace tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.