Dėl „Brexit“ iš naujo nebus deramasi, sako Paryžius

Dėl „Brexit“ susitarimo, kurį sudarė Europos Sąjunga ir Didžioji Britanija, nebus deramasi iš naujo, trečiadienį perspėjo prancūzų užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.

Jeanas-Yves'as Le Drianas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jeanas-Yves'as Le Drianas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 7:57 PM

„Pakartotinių derybų nebus“, – sakė jis Prancūzijos Nacionaliniam Susirinkimui.

„Kelis mėnesius... vyko ilgos derybos, pasibaigusios abiejų šalių sutartu tekstu, kuris turėjo būti pateiktas britų parlamente ir kurį britų ministrė pirmininkė nusprendė užlaikyti dėl paramos trūkumo“, – sakė J.-Y. Le Drianas.

Didelė kliūtis yra „apsidraudžiamoji priemonė“ (backstop), kuria siekiama išvengti grįžimo prie „kietos sienos“ tarp Airijos ir Šiaurės Airijos, pridūrė jis.

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May bando įtikinti savo šalies parlamentą paremti susitarimą. Ketvirtadienį ji Briuselyje susitiks su 27 kitų ES šalių lyderiais ir aptars susitarimą, „bet pakartotinių derybų nebus“, sakė J.-Y. Le Drianas.

„Gali būti padaryta pastabų ir, kaip žinote, ministrė pirmininkė turi problemų dėl savo pačios partijos, o šįvakar jos laukia balsavimas dėl pasitikėjimo, tad žiūrime į sudėtingą situaciją“, – pridūrė jis.

Th. May susidūrė su euroskeptikų maištu savo pačios partijoje – tai yra didžiausia ministrės pirmininkės krizė nuo atėjimo į valdžią po 2016-aisiais įvykusio „Brexit“ referendumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.