Seulas pranešė: mirė Kim Jong-uno netikra močiutė

Mirė Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il-sungo antroji žmona – dabartinio lyderio Kim Jong-uno netikra močiutė, trečiadienį pranešė Pietų Korėjos vyriausybė.

 Mirė Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il-sungo antroji žmona – dabartinio lyderio Kim Jong-uno netikra močiutė, trečiadienį pranešė Pietų Korėjos vyriausybė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mirė Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il-sungo antroji žmona – dabartinio lyderio Kim Jong-uno netikra močiutė, trečiadienį pranešė Pietų Korėjos vyriausybė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 12:32 PM, atnaujinta Dec 12, 2018, 12:36 PM

Manoma, kad 1924-aisiais gimusi Kim Song-ae prieš kelis dešimtmečius pralaimėjo kovą už valdžią: moteriškei buvo skirtas namų areštas, jai nepavykus įtikinti įtakingų veikėjų paskirti savo sūnų Kim Pyong-ilą – dabartinį Šiaurės Korėjos ambasadorių Čekijoje – įkūrėjo įpėdiniu.

„Atnaujinsime mūsų „Kas yra kas Šiaurės Korėjoje“ skiltį atsižvelgdami į jos mirtį“, – pažymėjo vienas pietų korėjiečių Susivienijimo ministerijos atstovas, nepatikslindamas, kada ji iškeliavo anapilin ar kitų aplinkybių.

Pranešama, kad Kim Song-ae susituokė su Šiaurės Korėjos įkūrėju ir lyderiu Kim Il-sungu 1953-aisiais – keturi metai po jo pirmosios žmonos Kim Jong-suk mirties. Pastaroji yra Kim Il-sungo įpėdinio Kim Jong-ilo motina ir dabartinio lyderio močiutė.

Kim Song-ae stovėjo šalia savo vyro, pasitikusio buvusį JAV prezidentą Jimmy Carterį, kai šis 1994-aisiais lankėsi Pchenjane, kilus pirmajai krizei dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ambicijų.

Tai yra nėra pirmas kartas, kai pranešama apie jos mirtį.

2014-aisiais organizacija „Šiaurės Korėjos intelektualų solidarumas“, vienijanti iš Šiaurės į Pietų Korėją pabėgusius žmones, paskelbė, kad Kim Song-ae mirė Kangjėje, kur ji gyveno atskirta nuo išorinio pasaulio.

Šiaurės Korėja yra itin uždara šalis, ir paskutinį kartą valstybinė žiniasklaida užsiminė apie Kim Il Sungo antrąją žmoną 1995-aisiais, kai ji dalyvavo buvusio gynybos ministro O Jin U laidotuvėse.

Kim Song Ae turėjo dar vieną sūnų ir dukterį. Jos antrasis sūnus Kim Yong-ilas būdamas 45-erių 2000-aisiais mirė Vokietijoje, o dukra šiuo metu gyvena Austrijoje su savo vyru, skelbia Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.