Išgyveno tikrą košmarą: greitai kildamas į paviršių naras patyrė siaubingus to padarinius

Giliuose vandenyse dirbantis naras po įvykusio incidento patyrė negrįžtamų siaubingų padarinių. Išsipūtė jo rankos ir krūtinė.

 Giliuose vandenyse dirbantis naras po įvykusio incidento patyrė negrįžtamų siaubingų padarinių. Išsipūtė jo rankos ir rankos ir krūtinė.
 Giliuose vandenyse dirbantis naras po įvykusio incidento patyrė negrįžtamų siaubingų padarinių. Išsipūtė jo rankos ir rankos ir krūtinė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 6:09 PM, atnaujinta Dec 14, 2018, 6:31 PM

57-erių Alejandro Ramosas prieš 4 metus ieškojo moliuskų prie Peru krantų su savo kolega ir jo sūnumi, tačiau tuo metu pro šalį plaukęs didžiulis krovininis laivas nutraukė jo oro žarną, rašo „Daily Mail“

Tai buvo vienintelis vyro suspausto oro šaltinis ir nors jam pavyko išplaukti į paviršių, tačiau slėgių pasikeitimai turėjo negrįžtamų pasekmių jo kūnui. A.Ramosas dėl to krūtinės ir rankų srityje priaugo 30 kilogramų.

Jam teko į paviršių kilti iš daugiau nei 100 pėdų (30 metrų) gylio. Manoma, kad žalą naro kūnui padarė azotas.

„El Nacional“ skelbia, kad naro kūnui po vandeniu patiriant spaudimą azotas tampa suspaustas ir kaupiasi riebaliniuose audiniuose.

Tačiau žmogui kylant į paviršių azotas plečiasi į dujinę formą ir gali užblokuoti kraujo tekėjimą.

A.Ramosas neturėjo laiko kilti po truputį, kaip tai privalo daryti visi narai. Kūno pasikeitimai turėjo negrįžtamą poveikį. Vyras pirmomis dienomis nedrįso išeiti iš namų.

Jis kvėpuodamas patirdavo krūtinės ir kaulų skausmus. Vyrui tenka patirti ir skausmingų replikų. Žmonės gatvėje jį lygina su animacinių filmukų herojumi Popajumi ir klausia, kas yra negerai.

Buvusiam narui yra reikalingos brangios procedūros, tačiau jis tikisi, kad dar kada nors galės nardyti.

„Yra šviesa tunelio gale. Galbūt vieną dieną vėl galėsiu panerti“, – kalbėjo A.Ramosas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.