Vladimiras Putinas pasmerkė Jehovos liudytojų persekiojimą Rusijoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pažadėjo išnagrinėti pranešimus apie Jehovos liudytojų persekiojimą jo šalyje.

 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pažadėjo išnagrinėti pranešimus apie Jehovos liudytojų persekiojimą jo šalyje.<br> AP nuotr.
 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pažadėjo išnagrinėti pranešimus apie Jehovos liudytojų persekiojimą jo šalyje.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-18 14:55, atnaujinta 2018-12-18 14:57

Rusija oficialiai uždraudė šią krikščionišką denominaciją ir paskelbė ją išpažįstančias grupes ekstremistų organizacijomis. Beveik 100 Jehovos liudytojų šalyje pateikti kaltinimai, o 25 iš jų uždaryti į areštinę ir laukia teismo.

Žmogaus teisių aktyvistai praėjusią savaitę atkreipė V. Putino dėmesį į Jehovos liudytojų persekiojimą, o šis pavadino kaltinimus ekstremizmu „nesąmone“ ir pažadėjo ištirti šiuo metu nagrinėjamas bylas. Vėliau pirmadienį jo žodžius pareiškime citavo Kremlius.

Iki uždraudimo Jehovos liudytojų pasaulinė būstinė teigė, kad Rusijoje yra 170 tūkst. jų sekėjų.

Išpažinti šią denominaciją šalyje buvo uždrausta augant Rusijos Ortodoksų Bažnyčios įtakai. Rusijoje stačiatikybė tapo iš esmės valstybine religija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.