Išprievartavo bejėgę auką: į aplinką nereaguojanti moteris pagimdė kūdikį

Ilgalaikio palaikomojo gydymo ligoninės „Hacienda HealthCare“ Finikse (Arizonos valstija, JAV) direktorius atsistatydino, o teismas davė leidimą patikrinti visų įstaigoje dirbančių vyrų DNR, kai čia gydoma daugiau kaip 10 metų vegetacinės būklės esanti moteris pastojo ir pagimdė kūdikį.

Moters šeima žada pasirūpinti kūdikiu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Moters šeima žada pasirūpinti kūdikiu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Hacienda HealthCare“ ligoninėje gydoma vegetacinės būklės moteris pastojo ir pagimdė berniuką.<br> AP nuotr.
„Hacienda HealthCare“ ligoninėje gydoma vegetacinės būklės moteris pastojo ir pagimdė berniuką.<br> AP nuotr.
Moters šeima žada pasirūpinti kūdikiu.<br>123rf nuotr.
Moters šeima žada pasirūpinti kūdikiu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-10 11:40, atnaujinta 2019-01-10 11:51

Vietos žiniasklaida pranešė, kad 29 metų metų moteris pagimdė berniuką praėjusių metų gruodžio 29 dieną.

Į vegetacinę būklę ji nugrimzdo prieš daugiau kaip dešimtmetį, kuomet vos nenuskendo.

Vegetacinė būklės ligonis nesuvokia nei savęs, nei aplinkos ir nereaguoja į jokius išorinius dirgiklius, tačiau yra išlikusios jos gyvybinės funkcijos – širdies veikla, kvėpavimas, miego ir būdravimo ciklai.

„Ji tikrai dėl nieko negalėjo duoti savo sutikimo,– sakė policijos atstovas Tommy's Thompsonas. – Taigi jei galite tai suprasti, ši moteris tapo bejėge seksualinio nusikaltimo auka.“

Jis plačiau nekomentavo moters ir kūdikio būklės, tačiau anot pranešimų, jie abu „atsigauna“. Šiaip ar taip, moteris ir toliau lieka nuolatinės vegetacinės būklės.

Apačių genties, kurios narė buvo minėta moteris, vyresnysis Terry's Rambleris sakė: „Genties vardu, esu giliai sukrėstas ir pasibaisėjęs dėl to, kaip buvo pasielgta su vienu iš mūsų narių. Kai tavo artimam žmogui skiriamas palaikomasis gydymas, kai jis labiausiai pažeidžiamas ir priklausomas nuo kitų, tu pasitiki jo globėjais. Deja, jos globėjais pasitikėti nebuvo galima ir jie ja pasinaudojo. Tikiuosi, kad jie sulauks teisingumo.“

Moters artimieji pranešė esantys pasipiktinę dėl „jų dukros nepriežiūros“ ir paprašė privatumo. „Šeima norėjo, kad aš praneščiau, jog berniukas gimė mylinčioje šeimoje ir juo bus pasirūpinta“,– perdavė šeimos advokatas Johnas Micheaelsas.

Teigiama, kad ligoninė bendradarbiauja su tyrimą atliekančia policija ir žada imtis visų priemonių, kad būtų užtikrintas jų pacientų saugumas.

Organizacijos „The Arc of Arizona“, ginančios protinę ir fizinę negalią turinčių žmonių interesus, vykdomasis direktorius Jonas Myersas įtarimus pavadino „keliančiais nerimą, švelniai tariant“.

„Negaliu patikėti, kad moteriai, kuriai reikalinga tokia intensyvi nuolatinė priežiūra, iki pat gimdymo nebuvo pastebėtas nėštumas“,– sakė J.Myersas.

Parengta pagal AP ir „The Independent" inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.