Rusijos teisingumo ministerija purto teisių gynimo centrą „Memorial“

Rusijos teisingumo ministerija pirmadienį pradeda nevyriausybinio žmogaus teisių gynimo centro „Memorial“ patikrinimą, per kurį bus aiškinamasi, ar jis vykdo „užsienio agento“ funkcijas.

 Kremlius naktį.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Kremlius naktį.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Kremlius naktį.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Kremlius naktį.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 2:25 PM

Kaip informavo „Memorial“ spaudos tarnyba, organizacija pateikė Teisingumo ministerijai visus prašomus dokumentus.

„Šiandien mokslo, informacijos ir švietimo centras „Memorial“ perdavė RF Teisingumo ministerijai organizacijos veiklai patikrinti reikalingus dokumentus“, – nurodė spaudos tarnyba.

Anot jos, Teisingumo ministerijos Vyriausioji valdyba 2018 metų gruodžio 19 dieną pranešė, kad nuo sausio 14 dienos bus vykdomas neplaninis centro patikrinimas.

Teisingumo ministerijos laiške rašoma, kad „patikrinimas atliekamas Rusijos Federacijos Teisingumo ministerijos nekomercinių organizacijų reikalų departamento pavedimu, siekiant patikrinti informaciją, gautą iš valstybinės institucijos“. Kokio pobūdžio informacijos ir iš kokios institucijos buvo gauta – laiške nenurodoma.

Pranešime nurodoma, kad bus tikrinama centro vykdoma užsienio agento funkcijas atliekančios nekomercinės organizacijos, nepateikusios pareiškimo įtraukti ją į „užsienio agentų“ registrą, veikla.

Tarptautinei organizacijai „Memorial“ priklausantis Maskvos centras užsiima istorijos tyrimais ir švietimu, rengia valstybinio terorizmo istorijos žinynus.

2012-aisiais Rusija priėmė įstatymą, kuriuo iš užsienio finansuojamos nevyriausybinės organizacijos įpareigojamos registruotis kaip „užsienio agentės“. Kritikai teigia, kad tokia priemonė tyčia pakertama Rusijos pilietinė visuomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.