Įtakingas D. Trumpo rėmėjas „Fox News“: „Kodėl JAV turėtų ginti Baltijos šalis?“

Įtakingas JAV politikos komentatorius, „Fox News“ televizijos žvaigždė Tuckeris Carlsonas per populiarią laidą pareiškė manantis, kad amerikiečiai neturėtų ginti Baltijos šalių Rusijos agresijos atveju.

D.Trumpas ne kartą yra kritikavęs JAV įsipareigojimus NATO.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpas ne kartą yra kritikavęs JAV įsipareigojimus NATO.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 1:46 PM

Savo laidoje jis teigė, kad Baltijos  šalys ir Lenkija nėra Vakarų Europos centre, todėl JAV neturėtų rizikuoti branduoliniu karu su Rusija joms apginti.

„Kaip Amerikos gyvybinius interesus atitiktų branduolinis karas Latvijai apginti?“, – diskusijoje su buvusiu Baracko Obamos administracijos diplomatu pareiškė jis.

Šis komentaras atspindi tarp dalies respublikonų rėmėjų stiprėjančias izoliacinistines nuotaikas. JAV prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą yra kritikavęs JAV įsipareigojimus NATO. T.Carlsonas remia D.Trumpo politiką.

Buvęs Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, pasidalijęs šiuo įrašu, pabrėžė, kad Estijos kariai yra žuvę misijose, į kurias vyko JAV prašymu.

„Negi visos Estijos karių, kurie žuvo remdami JAV Afganistane ir Irake, laidotuvės, į kurias vykau, buvo veltui? Prašau atsakykite. Taip ar ne“, – tviteryje parašė T.H.Ilvesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.