Paryžiuje vyksta armėnų ir azerbaidžaniečių URM vadovų susitikimas dėl Kalnų Karabacho

Paryžiuje trečiadienį prasidėjo Armėnijos užsienio reikalų ministro pareigas einančio Zohrabo Mnacakaniano susitikimas su Azerbaidžano diplomatijos vadovu Elmaru Mamedjarovu dėl Kalnų Karabacho klausimo sureguliavimo.

 Azerbaidžanas nelaiko Kalnų Karabacho Respublika pasivadinusio regiono konflikto šalimi ir atsisako vesti su juo derybas. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Azerbaidžanas nelaiko Kalnų Karabacho Respublika pasivadinusio regiono konflikto šalimi ir atsisako vesti su juo derybas. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 3:36 PM

„Prasidėjo Z.Mnacakaniano ir E.Mamedjarovo susitikimas“, – pranešė Armėnijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Ana Nagdalian.

Ji pabrėžė, kad anksčiau trečiadienį Armėnijos užsienio reikalų ministerijos vadovas šiuo klausimu susitiko su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) vadinamosios Minsko grupės atstovais.

Azerbaidžano URM spaudos tarnyba patvirtino, kad susitikimas prasidėjo.

„Šiuo metu Paryžiuje vyksta Azerbaidžano URM vadovo E.Mamedjarovo susitikimas su laikinai Armėnijos užsienio reikalų ministro pareigas einančiu Z.Mnacakanianu, kuriame dalyvauja ESBO Minsko grupės pirmininkai“, – skelbiama Azerbaidžano URM paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Išvakarėse E.Mamedjarovas taip pat buvo susitikęs su ESBO Minsko grupės atstovais.

Kalnų Karabachas, kuriame gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai, padedamas Jerevano atsiskyrė nuo Azerbaidžano per 1991–1994 metais vykusį karą. Nors 1994-aisiais buvo paskelbtos paliaubos, abi šalys tebėra įsivėlusios į teritorinį ginčą dėl Kalnų Karabacho.

Šiuo metu derybų procesui tarpininkauja ESBO Minsko grupė, sukurta 1992 metais ieškant taikaus sprendinio Kalnų Karabacho konfliktui. Šiai grupei priklauso Azerbaidžanas, Armėnija, Baltarusija, Vokietija, Italija, Švedija, Suomija ir Turkija, o jai pirmininkauja Rusija, Prancūzija ir JAV.

Azerbaidžanas nelaiko Kalnų Karabacho Respublika pasivadinusio regiono konflikto šalimi ir atsisako vesti su juo derybas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.