D. Trumpo advokatas tvirtina niekada nesakęs, kad nebūta slapto susitarimo su Rusija

JAV vadovo Donaldo Trumpo asmeninis advokatas Rudy Giuliani trečiadienį pareiškė „niekada nesakęs, kad nebuvo slapto susitarimo“ tarp D. Trumpo 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos komandos ir Rusijos. 

 „The Washington Post“ detaliai aprašė, kaip D. Trumpas mėtė pėdas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „The Washington Post“ detaliai aprašė, kaip D. Trumpas mėtė pėdas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-17 08:52

Anot advokato, jis tik sakęs, kad pats D.Trumpas tame nedalyvavo.  

Kalbėdamasis su CNN žurnalistu Chrisu Cuomo buvęs Niujorko meras sakė nežinąs, ar kiti asmenys, dalyvavę kampanijoje, dirbo su Rusija

„Niekada nesakiau, kad nebuvo slapto susitarimo tarp kampanijos ar tarp žmonių, dalyvavusių kampanijoje“, – sakė R.Giuliani.   

„Kalbėjau apie Jungtinių Valstijų prezidentą“, – pažymėjo jis. 

„Nėra nė menkiausio įrodymo, kad Jungtinių Valstijų prezidentas įvykdė vienintelį nusikaltimą, kurį čia buvo galima įvykdyti - buvo slapta susitaręs su rusais dėl kibernetinės atakos prieš DNC (Demokratų nacionalinį komitetą)“, – kalbėjo R.Giuliani.  

Antradienį D.Trumpas tvirtino „niekada nedirbęs Rusijai“, šalies žiniasklaidoje pasirodžius dviem didžiulį triukšmą sukėlusiems straipsniams šia tema.   

„Gėda, kad jūs to klausiate, – sakė prezidentas žurnalistams Baltųjų rūmų Pietinėje pievelėje. – Visa tai tėra didžiulė riebi antis.“

Pirmajame straipsnyje „The New York Times“ rašė, kad Federalinis tyrimų biuras (FTB) netrukus po to, kai D.Trumpas tapo prezidentu, pradėjo tyrimą dėl to, ar jis veikė Rusijos naudai. 

Tuo tarpu „The Washington Post“ detaliai aprašė, kaip D.Trumpas mėtė pėdas, neįprastai uoliai stengdamasis nuslėpti savo pokalbių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu turinį. 

R.Giuliani ir D.Trumpas kalbėjo specialiajam prokurorui Robertui Muelleriui tęsiant plataus masto tyrimą dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, kuriame jau padaryta kaltės pripažinimo pareiškimų, taip pat paskelbti keli nuosprendžiai ir kaltinamieji aktai žmonėms iš D.Trumpo artimos aplinkos.

Tarp šių žmonių yra buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas, buvęs jo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas ir buvęs D.Trumpo asmeninis advokatas Michaelas Cohenas.

P.Manafortas prisipažino, kad per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją perdavė vienam rusui apklausų duomenis, rodo teismo dokumentai, kuriuos neapdairiai paviešino jo advokatai. CNN pranešė, kad šie duomenys turėjo būti perduoti  dviem prorusiškiems Ukrainos oligarchams.  

Tačiau R. Giuliani trečiadienį tvirtino, jog tai nebuvo „slaptas susitarimas“. 

„Apklausų duomenys duodami visiems“, – sakė jis CNN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.