Sirijos sostinėje Damaske nugriaudėjo sprogimas: kalbama apie teroro aktą

Per „milžinišką sprogimą“ prie karinės žvalgybos biuro Damaske sekmadienį žuvo žmonių ir yra sužeistųjų, pareiškė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Sirijos sostinės Damasko pietinėje dalyje sekmadienį nugriaudėjo sprogimas ir pirminiuose pranešimuose kalbama apie tai, jog tai buvo teroro aktas, pranešė valstybinė televizija. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Sirijos sostinės Damasko pietinėje dalyje sekmadienį nugriaudėjo sprogimas ir pirminiuose pranešimuose kalbama apie tai, jog tai buvo teroro aktas, pranešė valstybinė televizija. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-20 09:43, atnaujinta 2019-01-20 12:52

Kiek anksčiau valstybinė televizija, remdamasi pirminiais pranešimais, sprogimą pavadino teroro aktu.

Sprogimas įvyko prie saugumo skyriaus pietinėje miesto dalyje. Yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, tačiau aukų skaičiaus kol kas negalime patikrinti“, – agentūrai AFP pareiškė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Pasak organizacijos, kuri remiasi šaltinių šalyje tinklu, kol kas neaišku, ar sprogo padėta bomba, ar susisprogdino savižudis. Jos duomenimis, po sprogimo įvyko susišaudymas.

Tuo tarpu Sirijos valstybinė televizija kiek anksčiau pranešė, jog prie pietinio greitkelio Damaske driokstelėjo sprogimas.

„Pirmieji pranešimai leidžia spėti, jog tai buvo teroro aktas“, – paskelbė transliuotojas.

Išsamesnės informacijos apie incidentą televizijos kanalas nepateikė.

Siriją nuo 2011 metų krečia pilietinis karas, kuris nusinešė daugiau kaip 360 tūkst. žmonių gyvybes ir milijonus žmonių paliko be namų.

Rusijos palaikomo prezidento Basharo al-Assado pajėgos iš sukilėlių ir džihadistų atkovojo dideles Sirijos dalis ir šiuo metu kontroliuoja beveik du trečdalius šalies teritorijos.

O gegužę Sirijos režimas pietinėje Damasko dalyje užėmė paskutinį ruožą, kuriame buvo įsitvirtinusi „Islamo valstybe“ (IS) pasivadinusi džihadistų grupuotė, ir pirmą kartą per šešerius metus pelnė visos sostinės kontrolę.

SOHR vadovas Rami Abdelis Rahmanas pažymėjo, jog sekmadienio sprogimas, regis, yra pirmasis išpuolis Damaske per daugiau kaip metus.

Sprogimai ir Afrine

Šiaurės Sirijos Afrino mieste sekmadienį sprogus bombai autobuse, žuvo trys civiliai, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Per sprogimą žuvo dar devyni žmonės, įskaitant kovotojus, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas.

Prieš metus Turkijos pajėgos ir jas palaikančios sukilėlių grupuotės pradėjo karinę operaciją daugiausia kurdų gyvenamame Afrino regione.

Po dviejų mėnesių puolimo Afrinas buvo atkovotas iš Sirijos kurdų pajėgų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.