Rusija grasina „atsakomosiomis priemonėmis“ dėl ES sankcijų

Rusija pirmadienį pagrasino atsakomosiomis priemonėmis, Europos Sąjungai dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimo Solsberyje įvedus sankcijas rusų karinės žvalgybos vadovams.

 Rusija pirmadienį pagrasino atsakomosiomis priemonėmis, Europos Sąjungai dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimo Solsberyje įvedus sankcijas rusų karinės žvalgybos vadovams.<br> Scanpix nuotr.
 Rusija pirmadienį pagrasino atsakomosiomis priemonėmis, Europos Sąjungai dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimo Solsberyje įvedus sankcijas rusų karinės žvalgybos vadovams.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 7:38 PM

„Pasiliekame teisę imtis atsakomųjų priemonių dėl šio nedraugiško žingsnio“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Europos Sąjunga įvedė sankcijas karinės žvalgybos tarnybos GRU naujajam vadovui Igoriui Kostiukovui ir jo pirmajam pavaduotojui Vladimirui Aleksejevui.

I. Kostiukovas vadovavimą GRU perėmė praėjusį lapkritį mirus jo pirmtakui Igoriui Korobovui.

ES taip pat paskelbė dviejų agentų, kuriuos Didžioji Britanija kaltina nervus paralyžiuojančios medžiagos panaudojimu per praėjusių metų kovo ataką Anglijos Solsberio mieste, tikruosius vardus, patvirtindama ankstesnius pranešimus, kad šie agentai yra Anatolijus Čepiga ir Aleksandras Miškinas.

Rusijos agentai kaltinami buvusio dvigubo agento S. Skripalio ir jo dukters apnuodijimu Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Maskva pareiškė, kad šie teiginiai „neatlaiko kritikos“.

„Dėl šios bylos britų valdžios pradėta informacine kampanija pirmiausia siekiama vidaus politikos tikslų, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija. – Naujas jos žybsnis sutapo su eiline krizės banga „Brexit“ derybose.“

Rusijos aukštųjų parlamento rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas sankcijų paskelbimą pavadino „neatsakingu sprendimu“.

„ES demonstruoja „eurosolidarumą“, kuriuo pakeičiamas nesamas įrodymų pamatas“, – Rusijos naujienų agentūroms sakė jis.

„Keista, kad šis „eurosolidarumas“ rodomas Didžiajai Britanijai, kuri su skandalais palieka ES ir traukiasi iš ES dabar dar ir viena su Solsberio skandalu, tokių neatsakingų sprendimų atveju galinčiu ilgai nuodyti ES santykius su Rusija“, – sakė K. Kosačiovas.

Prieš paskelbiant sankcijas Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas anksčiau pirmadienį sakė, kad naujosios ES priemonės yra nepagrįstos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.