Nužudyto berniuko mįslę pareigūnai išsprendė tik po dviejų dešimtmečių

Praėjus dviem dešimtmečiams nuo tada, kai skirtingose JAV valstijose buvo rasti moters ir 10-mečio berniuko palaikai, pareigūnai pagaliau nustatė jų tapatybes.

Pareigūnai po dviejų dešimtmečių išsiaiškino, kad nužudytas berniukas – 10 metų Robertas „Bobby“ Adamas Whittas.<br>Šerifo biuro nuotr.
Pareigūnai po dviejų dešimtmečių išsiaiškino, kad nužudytas berniukas – 10 metų Robertas „Bobby“ Adamas Whittas.<br>Šerifo biuro nuotr.
Nužudytų giminaičiai manė, kad motina pasiėmė sūnų ir išvyko su juo gyventi į Korėją.<br>Šerifo biuro nuotr.
Nužudytų giminaičiai manė, kad motina pasiėmė sūnų ir išvyko su juo gyventi į Korėją.<br>Šerifo biuro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2019, 1:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2019, 5:41 PM

Tyrėjai išsiaiškino, kad tai – motina ir sūnus, o berniuko tėvas prisipažino dėl žmogžudysčių, rašo ABCnews.com.

Išspręsti bylą padėjo internetinė DNR duomenų bazė, užsienio policijos pagalba ir tyrėjos, prisidėjusios prie „Auksinės valstijos žudiku“ praminto Josepho Jameso DeAngelo sulaikymo, darbas.

Tačiau pareigūnai abiejose valstijose, Šiaurės ir Pietų Karolnoje, teigia niekada nenuleidę rankų – nors iki šiol nė nenumanė, kad bylos galėjo būti susiję.

„Visą laiką po savo stalu laikiau aplanką su šia byla – tyčia tam, kad ji man painiotųsi. Kiekvieną kartą pasisukdamas vis užkliudydavau ją koja. Dariau taip, kad tas mažas berniukas negalėtų būti pamirštas“,– pasakojo Orandžo apygardos Šiaurės Karolinoje šerifas majoras Timas Horne'as, dirbęs su šia byla nuo pat pradžios.

Šiaurės Karolinos valdžios institucijos buvo netgi pasamdžiusios ekspertus, kurie sukūrė pieštus portretus ir berniuko išvaizdą atspindėti turėjusį biusto modelį. Tačiau nepaisant plačiai paskleistos žinios, niekas negalėjo jo atpažinti.

Kad bylos susiję, tyrėjai netikėtai išsiaiškino 2018 metų gruodį, kai konsuldantė dr. Barbara Rae-Venter peržiūrėjo naujausius berniuko DNR tyrimą, pranešime informavo Orandžo apygardos šerifas Charlesas Blackwoodas.

B.Rae-Venter, pasinaudojusi internetine DNR duomenų baze, anksčiau padėjo tyrėjams surasti J.J. DeAngelo, kuriam buvo pareikšti 26 kaltinimai dėl aštuntajame ir devintajame dešimtmečiais Kalifornijoje įvykdytos virtinės pagrobimų, išprievartavimų ir žmogžudysčių.

Berniuko palaikus 1998 metais rado darbininkai, pjovę žolę palei I-85 kelią Durhame, Šiaurės Karolinoje.

DNR tyrimai parodė, kad jo tėvai – kilę iš Azijos ir Europos.

Naudodama berniuko DNR B.Rae-Venter aptiko, kad internetinei DNR bazei savo duomenis pateikė artimas jo giminaitis.

Susisiekę su juo pareigūnai išsiaiškino, kad berniuko vardas – Robertas „Bobby“ Adamas Whittas. Jis buvo gimęs Mičigane, o augo Ohajo valstijoje.

Pareigūnai taip pat gavo svarių įrodymų, kad tais pačiai metais kaip ir Bobby's dingusi jo motina veikiausiai irgi yra mirusi.

Tuo tarpu Pietų Karolinos pareigūnai 1998 metų gegužę miškuose greta I-85 kelio rado nuogą nenustatytos moters lavoną, sakė Spartanburgo apygardos šerifas leitenantas Kevinas Bobo.

Jos rankos buvo surištos, ji buvo uždusinta.

Kai DNR tyrimas patvirtino, kad abi aukos – motina ir sūnus, JAV tyrėjai, su Pietų Korėjos institucijų ir tarptautinės policijos pagalba, moterį identifikavo kaip Myoung Hwa-cho.

Jos vyras, berniuko rėvas, šiuo metu atlieka bausmę kalėjime dėl nesusijusio nusikaltimo.

Po kelių apklausų jis prisipažino nužudęs savo žmoną ir sūnų, patvirtino K.Bobo.

Vyro pavardė viešai neskelbiama, nes jam dar nepateikti oficialūs kaltinimai dėl žmogžudysčių. Tai gali užtrukti, kol tyrėjai tiksliai išsiaiškins, kur abi aukos buvo nužudytos. Pareigūnai mano, kad motina ir sūnus buvo nužudyti kažkur kitur, o veliau jų kūnais tik atsikratyta skirtingose valstijose.

Šeimos giminaičiai teigė, kad jie buvo įtikinti, esą motina pasiėmė sūnų ir išvyko su juo gyventi į Korėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.