Pchenjano valstybinė žiniasklaida: Šiaurės Korėjos laukia „istorinis lūžio taškas“

Šiaurės Korėjos laukia „svarbus, istorinis lūžio taškas“, artėjant antram šalies lyderio Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimui, pirmadienį pranešė valstybinė Pchenjano žiniasklaida.

 Šiaurės Korėjos laukia „svarbus, istorinis lūžio taškas“, artėjant antram šalies lyderio Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimui, pirmadienį pranešė valstybinė Pchenjano žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėjos laukia „svarbus, istorinis lūžio taškas“, artėjant antram šalies lyderio Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimui, pirmadienį pranešė valstybinė Pchenjano žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 10:37 AM, atnaujinta Feb 18, 2019, 10:38 AM

Abiejų lyderių susitikimas planuojamas Vietnamo sostinėje Hanojuje vasario 27–28 dienomis. Pirmąkart Kim Jong Unas ir D. Trumpas buvo susitikę Singapūre 2018-ųjų birželį.

Laukiama, ar per artėjantį susitikimą JAV komanda pasiūlys panaikinti dalį ekonominių sankcijų mainais į Pchenjano pažadus imtis konkrečių žingsnių branduolinio nusiginklavimo link.

„Atėjo metas susiveržti batų raištelius ir greitai bėgti, siekiant didesnio tikslo mums susiduriant su šiuo lemiamu momentu“, – sakoma laikraščio „Rodong Sinmun“ vedamajame straipsnyje.

„Mūsų šalies laukia svarbus, istorinis lūžio taškas“, – priduriama jame, nors apie viršūnių susitikimą tiesiogiai neužsimenama.

Anksčiau šį mėnesį D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad Šiaurės Korėja valdant Kim Jong Unui taps „didžia ekonomikos tvirtove“.

„Kai kuriuos jis gali nustebinti, tačiau manęs jis nenustebins, nes man teko jį pažinti ir gerai suprasti, koks jis gabus“, – apie Šiaurės Korėjos lyderį kalbėjo JAV prezidentas.

„Rodong Sinmun“ savo ruožtu ragino šiaurės korėjiečius daugiau stengtis, kad paskatintų ekonomikos augimą.

Šiaurės Korėja, kurioje yra didžioji dalis pusiasalio mineralinių išteklių, kažkada buvo turtingesnė už Pietų Korėją, tačiau po ilgų dešimtmečių valdymo klaidų ir jos buvusios donorės Sovietų Sąjungos žlugimo šalis atsidūrė giliame skurde.

2017 metais Jungtinių Tautų Saugumo Taryba uždraudė Šiaurės Korėjai eksportuoti anglis ir kitus mineralinius išteklius, jūrų gėrybes ir tekstilės produktus, kad užkirstų kelią jai gauti tvirtos valiutos. Šios sankcijos buvo paskelbtos dėl Pchenjano siekio turėti branduolinių ginklų ir balistinių raketų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.