Indijoje ore susidūrus dviem mokomiesiems orlaiviams žuvo pilotas

Indijoje du aviacijos pajėgų naikintuvai, kurie ruošėsi akrobatinių skrydžių šou, antradienį susidūrė ore, o vienas iš pilotų žuvo, antradienį informavo pareigūnai.

 Indijoje du aviacijos pajėgų naikintuvai, kurie ruošėsi akrobatinių skrydžių šou, antradienį susidūrė ore, o vienas iš pilotų žuvo, antradienį informavo pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indijoje du aviacijos pajėgų naikintuvai, kurie ruošėsi akrobatinių skrydžių šou, antradienį susidūrė ore, o vienas iš pilotų žuvo, antradienį informavo pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 2:09 PM

Anot liudininkų, susidūrę orlaiviai tapo nekontroliuojami ir sudužo šalia vieno gyvenamojo rajono, esančio netoli Jelahankos oro bazės pietiniame Bangaloro mieste.

Jie pridūrė, kad į dangų pakilo didžiulis ugnies kamuolys.

Nuo krentančių nuolaužų nukentėjo vienas civilis, o du parašiutu išsigelbėję pilotai taip pat buvo sužeisti, nurodė pareigūnai.

„Vienas pilotas mirė nuo mirtinų sužalojimų, o dar du pilotai katapultavosi iš dviejų modernių mokomųjų naikintuvų „Hawk“ po to, kai susidūrė ore“, – sakoma Indijos aviacijos pajėgų išplatintame pareiškime.

Buvo pradėtas oficialus tyrimas.

Abu naikintuvai turėjo dalyvauti trečiadienį Bangalore turinčio prasidėti šou „Aero India“ akrobatinių skrydžių pasirodyme.

Tai jau antras šį mėnesį regione įvykęs panašus gyvybių pareikalavęs incidentas. Savo pasenusį, SSRS laikais pagamintą oro laivyną modernizuojančios Indijos kariuomenės orlaiviai pastaruoju metu dažnai patenka į avarijas.

Vasario 1 dieną netoli Bangaloro susidūrus dviem naikintuvams žuvo abu pilotai.

Indija varžydamasi su Kinija investuoja milijardus dolerių į savo aviacijos pajėgų modernizavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.