Planuojamas pirmas per žmonijos istoriją dviejų moterų išėjimas į atvirą kosmosą

Pirmas per žmonijos istoriją dviejų moterų išėjimas į atvirą kosmosą planuojamas šiais metais, ketvirtadienį paskelbė astronautė Christina Coch.

 Anne McClain (nuotr. centre).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Anne McClain (nuotr. centre).<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-21 13:11

„Kaip suprantu, mes (su Anne McClain) šiuo metu esame paskirtos tam išėjimui į kosmosą; nežinau, kiek tai oficialiai skelbia NASA. Mes pasirengusios atlikti bet kokias užduotis su bet kokiais įgulos nariais“, – spaudos konferencijoje sakė Ch. Coch.

Komanda vien iš moterų anksčiau niekada nebuvo išėjusi į atvirą kosmosą.

Ketvirtadienį rusas Aleksejus Ovčininas, amerikiečiai Nickas Hague'as ir Ch. Coch prieš skrydį erdvėlaiviu „Sojuz ?S-12“ išlaikė egzaminus ir tarpžinybinės komisijos buvo rekomenduoti kaip pagrindinė skrydžio įgula.

Tarptautinės kosmoso stoties (TKS) įgula šių metų rugsėjį padidės iki devynių žmonių, ketvirtadienio spaudos konferencijoje pranešė kosmonautas A. Ovčininas.

„Rugsėjo pabaigoje mūsų ten bus devyni; tokios patirties aš neturėjau. Kai bus trys ekipažai, tikriausiai bus ankštoka, bet kai daug žmonių – linksmiau. Malonu pamatyti naujų veidų“, – sakė jis.

A. Ovčininas kovo 14 dieną su N. Hague'u ir Ch. Coch turi išskristi į TKS. Jie prisidės prie ten jau dirbančių ruso Olego Kononenkos, kanadiečio Davido Saint-Jacques'o ir amerikietės A. McClain, kurie į Žemę grįš birželio pabaigoje.

Liepos mėnesį į TKS erdvėlaiviu „Sojuz MS-13“ atskris rusas Aleksandras Skvorcovas, italas Luca Parmitano ir amerikietis Andrew Morganas. Rugsėjo pabaigoje prie jų prisidės dar vienas trijų žmonių ekipažas: rusas, amerikietis ir pirmas Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) astronautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.