Rusija sako, kad JAV pagalba Venesuelai yra pretekstas kariniams veiksmams

Rusija penktadienį apkaltino Jungtines Valstijas naudojantis pagalbos teikimu Venesuelai kaip taktiniu manevru, siekiant imtis karinių veiksmų prieš prezidento Nicolas Maduro vyriausybę.

 Rusija yra svarbi N. Maduro vyriausybės rėmėja ir ne kartą kaltino Vašingtoną bandymais įvykdyti Venesueloje perversmą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusija yra svarbi N. Maduro vyriausybės rėmėja ir ne kartą kaltino Vašingtoną bandymais įvykdyti Venesueloje perversmą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 3:20 PM

„Vasario 23 dieną planuojama pavojinga provokacija, kurią kursto ir kuriai vadovauja Vašingtonas“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova, nurodydama Venesuelos opozicijos lyderio Juano Guaido pastangas paimti JAV pagalbos krovinius, kaupiamus Kolumbijos pasienyje.

J.Guaido planais bandyti pervežti pagalbą per sieną siekiama išprovokuoti susirėmimus, kad atsirastų „patogus pretekstas vykdyti karinius veiksmus“, sakė M.Zacharova.

Rusija yra svarbi N.Maduro vyriausybės rėmėja ir ne kartą kaltino Vašingtoną bandymais įvykdyti Venesueloje perversmą.

Ketvirtadienį J.Guaido su mašinų kolona išvyko prie uždarytos sienos su Kolumbija, ketindamas asmeniškai pergabenti toje šalyje susikaupusias JAV siunčiamas maisto ir vaistų siuntas. Jis pažadėjo pagalbą įvežti iki šeštadienio.

N.Maduro, norėdamas sutrukdyti įvežti pagalbą, uždarė sieną su Brazilija, o kariškiai sustiprino sienos su Kolumbija apsaugą.

M.Zacharova pareiškė įtarimus, kad JAV „arčiau Venesuelos teritorijos“ perkėlė specialiąsias pajėgas ir karinę įrangą, be to, svarsto didelės ginklų partijos pirkimą opozicijai apginkluoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.