Švedui už karališkųjų brangenybių vagystę skirta puspenktų metų įkalinimo bausmė

22 metų švedui už karališkųjų asmenų laidotuvių regalijų vagystę penktadienį buvo paskirta ketverių su puse metų įkalinimo bausmė.

 22 metų švedui už karališkųjų asmenų laidotuvių regalijų vagystę penktadienį buvo paskirta ketverių su puse metų įkalinimo bausmė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 22 metų švedui už karališkųjų asmenų laidotuvių regalijų vagystę penktadienį buvo paskirta ketverių su puse metų įkalinimo bausmė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 2:00 PM

1611 metų regalijos, skirtos karaliaus Karlo IX ir karalienės Kristinos laidotuvėms, iš Strengneso katedros buvo pavogtos pernai liepos 31 dieną. Brangenybės, kaip teigiama, yra vertos 65 mln. kronų (6,12 mln. eurų), bet  kultūrine ir istorine prasme yra neįkainojamos.

Eskilstiunos apygardos teismas nurodė, kad Johanas Nicklas Backstromas (Johanas Niklas Bekstriomas) pavogė dvi karūnas ir rutulį.

Praėjusią savaitę per baigiamąjį bylos posėdį J.N.Backstromas pripažino pavogęs šiuos daiktus iš Strengneso katedros, esančios į vakarus nuo Stokholmo.

Jis prisipažino prokurorams nurodžius, kad ant brangenybių, kurios vasario 5 dieną buvo surastos šiukšlių dėžėje netoli sostinės, aptikta jo DNR pėdsakų.

J.N.Backstromas sakė, kad įsipjovė, kai vogdamas regalijas išdaužė stiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.