Europos Sąjungos sankcijų sąraše – dar septyni Sirijos ministrai

Europos Sąjunga pirmadienį į sankcijų „juodąjį sąrašą“ įtraukė Sirijos vidaus reikalų ministrą ir dar šešių ministerijų naujus vadovus, prisidėjusius prie prezidento Basharo al Assado „žiaurių represijų“ prieš civilius gyventojus.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 8:09 PM

Europos Vadovų Taryba nurodė, kad į B. al Assado vyriausybę lapkritį paskirtiems ministrams taikomas draudimas keliauti ir turto įšaldymas.

„Taryba šiandien į fizinių ir juridinių asmenų sąrašą, kuriems taikomos Sirijos režimui ir jo rėmėjams įvestos varžančios priemonės, įtraukė dar septynis ministrus“, – sakoma Bendrijos valstybių narių lyderius vienijančios tarybos pranešime.

Šiuo metu dėl „žiaurių represijų“ prieš civilius gyventojus Sirijoje ir ryšių su B. al Assado režimu Briuselis yra paskelbęs sankcijas 277 žmonėms.

Sankcijų sąrašą papildė Sirijos vidaus reikalų ministras generolas majoras Mohammadas Khaledas al Rahmounas ir turizmo ministras Mohammadas Rami Radwanas.

Dar penki nauji į jį įtraukti asmenys yra švietimo ministras Imadas Muwaffaqas al Azabas, aukštojo mokslo ministras Bassamas Bashiras Ibrahimas, komunikacijų ir apgyvendinimo ministras Iyadas Mohammadas al Khatibas ir pramonės ministras Mohammadas Maenas Zein al Abidin Jazba.

ES sankcijos taikomos ir 72 organizacijoms.

Nuo 2011 metų gruodžio 1 dienos Europos Sąjungos Sirijai įvestos sankcijos yra peržiūrimos kasmet. Artimiausias jų peržiūrėjimas numatytas birželio 1 dieną.

Šiuo metu Sirijai įvestos bloko sankcijos taip pat apima naftos embargą, tam tikrų investicijų apribojimus, Sirijos centrinio banko lėšų įšaldymą ir įrangos, kuri gali būti naudojama represijoms, eksporto suvaržymą.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais, kai Damaskas pamėgino jėga numalšinti įsiplieskusius antivyriausybinius protestus, iš viso žuvo per 360 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.