Švedijoje į laisvę paleisti du vyrai, įtariami teroro akto rengimu

Antradienį Stokholmo apygardos teismas nusprendė panaikinti suėmimą dviem iš šešių asmenų, įtariamų teroro akto rengimu. Tai pranešė teismo atstovai.

Antiteroristinė policijos operacija.<br> Imago/Scanpix nutor.
Antiteroristinė policijos operacija.<br> Imago/Scanpix nutor.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-05 13:17

„Šiandien apygardos teismas nusprendė panaikinti suėmimą 39 ir 31 metų amžiaus vyrams, kaltinamiems pasirengimu teroristiniam nusikaltimui“, – sakoma teismo pranešime spaudai.

Teroristinių nusikaltimų rengimo byla buvo pradėta nagrinėti sausio 7 d. Kaip pranešė Švedijos prokuratūra, kaltinimai pateikti šešiems sulaikytiesiems. Trys iš jų įtariami chemikalų ir įrangos įsigijimu ir laikymu. Visi šeši taip pat kaltinami įstatymo dėl terorizmo finansavimo pažeidimu. Jie savo kaltę neigia.

Žiniasklaidos duomenimis, penki 30-46 metų amžiaus kaltinamieji – Uzbekistano piliečiai, dar vienas – Kirgizijos. Švedijos saugumo policija SAPO dar iki sulaikymo kurį laiką juos stebėjo.

Pasak tyrėjų, nusikaltimams buvo ruošiamasi nuo 2017 metų liepos 1 d. iki 2018 metų balandžio 30 d. sostinės priemiestyje Akaloje ir Stremsundo mieste centrinėje Švedijos dalyje. Vienas iš vyrų buvo susijęs su uzbeku Rachmatu Akilovu, kuris 2017 metų balandžio 7 d. pagrobtu sunkvežimiu įsirėžė į žmones Stokholmo centre. Per šį išpuolį penki žmonės žuvo, dar 10 buvo sužeisti. R. Akilovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.