Venesuela paleido sulaikytą JAV žurnalistą

JAV žurnalistas, kurį daugiau kaip 12 valandų laikė Venesuelos saugumo tarnybos, trečiadienį buvo paleistas, pranešė viena iš televizijų, kurioms jis dirbo.

 JAV žurnalistas, kurį daugiau kaip 12 valandų laikė Venesuelos saugumo tarnybos, trečiadienį buvo paleistas, pranešė viena iš televizijų, kurioms jis dirbo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV žurnalistas, kurį daugiau kaip 12 valandų laikė Venesuelos saugumo tarnybos, trečiadienį buvo paleistas, pranešė viena iš televizijų, kurioms jis dirbo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-07 09:53

Cody Weddle'as, kuris Venesueloje kelerius metus dirbo kaip įvairių JAV žiniasklaidos priemonių korespondentas, „buvo paleistas“, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Majamio televizija WPLG.

Venesuelos Nacionalinė spaudos darbuotojų sąjunga (SNTP) pridūrė, kad žurnalistas buvo nuvežtas į Karakaso Simono Bolivaro tarptautinį oro uostą ir bus deportuotas.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Kimberly Breier anksčiau pareikalavo „tuojau pat paleisti“ C. Weddle'ą.

Apie žurnalisto dingimą buvo pranešusi nevyriausybinė organizacija „Espacio Publico“.

„Žinome, kad karinės žvalgybos direkcijos nariai ryte pasirodė jo namuose užduoti klausimų dėl jo reportažų apie (padėtį) prie sienos“, – naujienų agentūrai AFP sakė Carlosas Correa iš „Espacio Publico“.

SNTP nurodė, kad buvo konfiskuota C. Weddle'o darbo įranga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.