Donaldas Trumpas kovo 19-ąją susitiks su naujuoju Brazilijos prezidentu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas kovo 19 dieną susitiks su naujuoju Brazilijos valstybės vadovu Jairu Bolsonaro.

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas kovo 19 dieną susitiks su naujuoju Brazilijos valstybės vadovu Jairu Bolsonaro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV prezidentas Donaldas Trumpas kovo 19 dieną susitiks su naujuoju Brazilijos valstybės vadovu Jairu Bolsonaro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 10:33 AM

Tai bus pirmasis pagyrų vienas kitam negailinčių dešiniųjų lyderių susitikimas.

Brazilijos užsienio reikalų ministerija apie numatomą prezidento vizitą į Jungtines Valstijas paskelbė dar praėjusį mėnesį, tačiau konkreti data iki šiol nebuvo žinoma.

Sausio mėnesį į valdžią atėjęs J. Bolsonaro yra pažadėjęs užmegzti glaudžius santykius su Vašingtonu. Jis, beje, yra pramintas „Lotynų Amerikos Trumpu“.

„Prezidentas Trumpas ir prezidentas Bolsonaro aptars, kaip sukurti turtingesnį, saugesnį ir demokratiškesnį Vakarų pusrutulį“, – pareiškė Baltieji rūmai.

„Dviejų didžiausių pusrutulio ūkių vadovai taip pat aptars galimybes bendradarbiauti gynybos srityje, prekybos politiką, kuri skatintų ekonomikos augimą, kovą su tarptautiniu nusikalstamumu ir galimybes atkurti demokratiją Venesueloje.“

„Galiausiai jie aptars svarbų vaidmenį, kurį Jungtinės Valstijos ir Brazilija atlieka siekiant Venesuelai suteikti humanitarinę pagalbą“, – nurodoma pranešime.

Ir J. Bolsonaro, ir D. Trumpas pasisako už režimo Venesueloje pakeitimą ir griežtai kritikuoja Kubos bei Nikaragvos vyriausybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.