Prieš „Facebook“ pradėtas JAV kriminalinis tyrimas dėl duomenų perdavimo

JAV prokurorai pradėjo kriminalinį tyrimą dėl socialinio tinklo „Facebook“ praktikos dalytis vartotojų duomenimis su kitomis bendrovėmis, apie tai neinformuojant pačių vartotojų, trečiadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.

 JAV prokurorai pradėjo kriminalinį tyrimą dėl socialinio tinklo „Facebook“ praktikos dalytis vartotojų duomenimis su kitomis bendrovėmis, apie tai neinformuojant pačių vartotojų, trečiadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 JAV prokurorai pradėjo kriminalinį tyrimą dėl socialinio tinklo „Facebook“ praktikos dalytis vartotojų duomenimis su kitomis bendrovėmis, apie tai neinformuojant pačių vartotojų, trečiadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-14 08:46

Niujorko didžioji žiuri paprašė informacijos apie tokius susitarimus su „Facebook“ iš mažiausiai dviejų didelių išmaniųjų telefonų gamintojų, nurodė laikraštis.

Prižiūrėtojai, tyrėjai ir renkami pareigūnai visame pasaulyje jau tiria daugiau kaip du milijardus vartotojų turinčio feisbuko dalijimos duomenimis tvarką.

Šio socialinio tinklo vartotojų duomenų tvarkymo abejotina praktika dėmesio centre atsidūrusi nuo praėjusių metų, kai bendrovė pripažino, jog politinio konsultavimo firma „Cambridge Analytica“ naudojo programėlę, su kuria galėjo būti perimti 87 mln. vartotojų privatūs duomenys.

„Jau buvo pranešta, kad vykdomi federaliniai tyrimai, įskaitant Teisingumo departamento (tyrimą)“, – į naujienų agentūros AFP pasiteiravimą atsakė „Facebook“ atstovas.

„Kaip jau sakėme anksčiau, bendradarbiaujame su tyrėjais ir rimtai vertiname šiuos tyrimus. Pateikėme viešą liudijimą, atsakėme į klausimus ir pažadėjome toliau tai daryti“, – pridūrė atstovas.

„Facebook“ ribotu vartotojų duomenų kiekiu dalijosi su išmaniųjų telefonų gamintojais ir kitais partneriais, kad jo paslaugos būtų sklandžiai teikiamos įrenginiuose ar su programėlėmis. Prižiūrėtojai, o dabar – ir prokurorai, regis, ketina išsiaiškinti, ar tai buvo daroma informuojant vartotojus ir saugant privatumą.

Kalifornijoje įsikūręs „Facebook“ paskelbė apie virtinę žingsnių duomenų naudojimo tvarkai griežtinti, įskaitant daugumos dalijimosi duomenimis partnerysčių su išorės kompanijomis panaikinimą.

Kam didžiausias dėmesys skiriamas per didžiosios žiuri tyrimą, neaišku, taip pat nežinoma, kada tyrimas buvo pradėtas, rašė „The New York Times“, kuris rėmėsi neįvardytais šaltiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.