JAV įstatymų leidėjas kelia bylą „Twitter“ dėl „konservatorių diskriminavimo“

Vienas JAV Atstovų Rūmų narys respublikonas kelia bylą „Twitter“ ir teigia, kad šis socialinis tinklas diskriminuoja konservatorius, slėpdamas jų žinutes, be to, leidžia skelbti „įžeidžiamą, neapykantos kupiną ir šmeižikišką“ turinį apie jį.

 Skundą Virdžinijos valstijos teismui pateikė Devinas Nunesas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Skundą Virdžinijos valstijos teismui pateikė Devinas Nunesas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 5:57 PM

Skundą Virdžinijos valstijos teismui pateikė Devinas Nunesas, prezidento Donaldo Trumpo sąjungininkas. Internete skundą paskelbė konservatyviosios pakraipos televizija „Fox News“.

D. Nunesas siekia 250 mln. dolerių (220 mln. eurų) kompensacijos. Jis teigia, kad „Twitter“ konservatorių žinutes padaro mažiau matomas ir nesiima priemonių prieš parodijų paskyras, tokias kaip „Devin Nunes' Mom“ ir „Devin Nunes' cow“, kuriose jis kaltinamas trukdymu tyrimams dėl prezidento veiklos.

Ieškinyje pateikiami kaltinimai primena D. Trumpo pareiškimus, kad didžiosios interneto platformos diskriminuoja konservatorius, nors jis pats tviteryje turi daugiau kaip 59 mln. sekėjų.

„Twitter“ atsisakė komentuoti ieškinį, bet anksčiau kategoriškai neigdavo pareiškimus, kad platforma yra politiškai šališka.

Teisės analitikai daugiausia tvirtina, kad interneto platformos, tokios kaip „Twitter“, nėra atsakingos už daugumą trečiųjų šalių skelbiamo turinio, bet D. Nuneso ieškinyje teigiama, kad „Twitter“ veikė aplaidžiai ir neužtikrino, kad būtų laikomasi platformos sąlygų.

„Twitter“ leido tam nutikti, nes „Twitter“ turėjo (ir turi) politinę darbotvarkę bei motyvų“, – sakoma ieškinyje.

Jame cituojama daug įžeidžiamų tviterio žinučių, tarp jų žinutė iš paskyros „Devin Nunes' Mom“, kurioje sakoma: „Vėl bandai trukdyti federaliniam tyrimui? Tučtuojau eini namo, arba daugiau jokio „Minecraft“!“

Kitose tviterio žinutėse šis įstatymų leidėjas kaltinamas, kad „tarp draugų turi baltųjų viršenybės šalininkų“ ir platina „nerimą keliančią provokuojančią rasinę propagandą“.

D. Nunesas, kuris atstovauja apygardai Kalifornijoje, anksčiau buvo Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas. Jis buvo kaltinamas trukdymu tyrimui dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

D. Trumpas antradienį dar kartą pasisakė šiuo klausimu ir paskelbė tviteryje žinutę apie ieškinį bei pakartojo savo pareiškimus dėl interneto firmų šališkumo.

„Facebook“, „Google“ ir „Twitter“, jau neminint korumpuotos žiniasklaidos, taaaip (labai) palaiko radikaliuosius kairės demokratus. Bet nebijokit, mes vis tiek laimėsim, kaip jau esam laimėję!“ – tame pačiame tviteryje parašė D. Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.