Ėmėsi skaičiuoti aukas: stichija galėjo nusinešti tūkstančio žmonių gyvybę

Prieš kelias dienas Mozambikui smogus ciklonui aiškėja milžiniškas tragedijos mastas. Šalies prezidentas Filipe’as Nyusi pranešė, kad stichija galėjo nusinešti daugiau kaip tūkstančio žmonių gyvybę.

Mozambiko gyventojai laidoja valstybę suniokojusio ciklono „Idal“ aukas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Mozambiko gyventojai laidoja valstybę suniokojusio ciklono „Idal“ aukas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-20 14:39

Mozambikas skaičiuoja mirtį sėjusio ciklono aukas. Šalies prezidentas F.Nyusi perspėjo, kad jų skaičius gali perkopti ir 1000, o dalis kūnų vis dar plaukioja upėse.

„Paaiškėjo, kad galime užregistruoti daugiau kaip 1000 aukų“, – sakė šalies lyderis ir pridūrė, kad iš viso pavojuje buvo atsidūrę 100 tūkst. žmonių.

Šiuo metu patvirtinta daugiau nei 200 žmonių mirtis, tačiau tikslus aukų ir nukentėjusiųjų skaičius dar neaiškus ir vargu ar jį pavyks nustatyti greitai. Daugelis vietų vis dar užtvindytos, todėl gelbėtojams nepasiekiamos.

„Manau, kad tai didžiausia gamtos katastrofa, kokia kada nors įvyko Mozambike. Viskas sunaikinta. Svarbiausia mūsų užduotis šiuo metu – išgelbėti žmones“, – tikino šalies aplinkos ministras Celso Correia.

90 proc. Beiros miesto, kuriame gyvena 530 tūkstančių žmonių, ir jo apylinkės yra apgriautos ar sugriautos.

Mozambiko ir Zimbabvės, į kurią vėliau nuslinko ciklonas „Idal“, žmonės kritikuoja savo šalies valdžią, kad ji į gamtos stichiją reagavo pasyviai ir būtent dėl to dabar skaičiuojama tiek aukų.

„Stebuklas, kad man pavyko ištrūkti. Daugelis mano artimųjų yra dingę“, – teigė Mozambiko bananų plantacijose dirbęs Casiousas Maunga.

Parengta pagal „The Guardian“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.