Į kampą spraudžiama Th. May gali paskelbti apie savo atsistatydinimą

Tvyrant nežinomybei dėl „Brexit“, daugėja spėliojimų apie britų premjerės Theresos May atsistatydinimą, praneša agentūra „Reuters“.

Theresą May ir priešininkai, ir bendražygiai spraudžia į kampą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Theresą May ir priešininkai, ir bendražygiai spraudžia į kampą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 11:54 AM

Vyriausybės vadovė trečiadienį rengia susitikimą su savo Torių partijos deputatais, kuriame, partijos duomenimis, gali paskelbti savo pasitraukimo datą. Iš „Brexit“ šalininkų sulaukta signalų, kad jie gali pakeisti savo poziciją dėl iki šiol atmestos išstojimo sutarties, jei jau kitas vyriausybės vadovas derėsis dėl prekybos sutarties su ES.

Didžiosios Britanijos parlamentas pirmadienį perėmė iš vyriausybės „Brexit“ proceso kontrolę ir trečiadienį rengs balsavimus dėl išstojimo sutarties alternatyvų.

Vieno laikraščio „The Sun“ žurnalisto duomenimis, torių grandai tikisi, kad Th.May trečiadienį 19.00 val. Lietuvos laiku susitikime su parlamentarais paskelbs savo atsistatydinimo datą. Anot vieno parlamentaro, tai „neabejotinai yra viena galimybių“.

Vienas torių „Brexit“ griežto kurso šalininkų Jacobas Reesas Moggas sušvelnino neigiamą savo poziciją dėl išstojimo sutarties. Jis atkreipė dėmesį į parlamento sprendimą balsuoti dėl „Brexit“ alternatyvų ir tviteryje padarė išvadą: „Tai rodo, kad reikia rinktis tarp Th.May „Brexit“ sutarties arba „Brexit“ atsisakymo. Palikti ES kad ir su trūkumais esą vis dėlto geriau nei iš viso neišstoti.

Kitas torių „Brexit“ griežto kurso šalininkas Michaelis Fabricantas pareiškė padaręs „siaubingą išvadą“, kad Th.May išstojimo sutartis iš visų blogiausių variantų yra mažiausiai blogas ir vienintelis praktiškas kelias.

Anot žiniasklaidos, ir buvęs Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas linksta paremti Th.May su ES išsiderėtą „Brexit“ susitarimą. Jis mato pavojų, kad Didžioji Britanija iš viso neišstos iš ES, jei Bendruomenių Rūmai vėl atmes sutartį, rašo laikraštis „Telegraph“. B.Johnsonas laikomas vienu aršiausių Th.May priešininkų.

Iš tikrųjų britai ES turėjo palikti jau penktadienį. Kadangi Bendruomenių Rūmai dukart atmetė „Brexit“ susitarimą, ES sutiko atidėti išstojimo datą, kad būtų išvengta kieto „Brexito“. Jei sutartis vis dėlto nebūtų priimta, Didžioji Britanija ES turėtų palikti balandžio 12-ąją. Jei sutarčiai būtų pritarta, terminas būtų gegužės 22 diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.