Ispanijoje suimtas lenkų multimilijonierius laukia ekstradicijos

Praėjusią savaitę Ispanijoje suimtas lenkų multimilijonierius, savo šalyje nuteistas už slaptą politikų pokalbių įrašinėjimą prabangiuose restoranuose, laukia ekstradicijos į tėvynę, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Pagal Europos arešto orderį lenkų milijonierių suėmė Ispanijos policija.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Pagal Europos arešto orderį lenkų milijonierių suėmė Ispanijos policija.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2019, 2:59 PM

2016 metų gruodį Marekui Falentai Lenkijoje buvo skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė už tai, kad jis prabangiuose Varšuvos restoranuose buvo įrengęs pasiklausymo sistemą, kuria naudodamiesi padavėjai įrašinėjo verslininkų ir politikų pokalbius 2013 ir 2014 metais.

Neseniai M.Falenta pabėgo iš Lenkijos. Ispanijos policijos pareigūnai pranešė drauge su lenkų kolegomis suėmę jį penktadienį Kuljeroje, netoli Valensijos.

Politikų pokalbių įrašų paskelbimas sukėlė skandalą, kuris prisidėjo prie tuomet valdžioje buvusios centristinės Piliečių platformos (PO) pralaimėjimo 2015 metų rinkimuose. Pergalė juose atiteko konservatyviajai partijai „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), nuo to laiko siekiančiai sumažinti teismų nepriklausomybę, varžančiai susibūrimų ir žiniasklaidos laisves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.