Turkijoje suimti du asmenys, įtariami šnipinėjimu JAE Stambulas

Turkijos pareigūnai suėmė du vyrus, įtariamus šnipinėjimu Jungtiniams Arabų Emyratams (JAE), ir atlieka tyrimą, ar jie nesusiję su Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymu, penktadienį pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra „Anadolu“.

Turkijoje suimti du įtariami šnipai.
Turkijoje suimti du įtariami šnipai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 5:58 PM

Minėti vyrai buvo sulaikyti Stambulo prokurorams atliekant tyrimą dėl įtariamo JAE šnipinėjimo, nurodė agentūra. Jų suėmimo data nežinoma.

Saudo Arabijos valdžios kritikas J. Khashoggi buvo nužudytas praėjusį spalį Saudo Arabijos konsulate Stambule. Žurnalistą nužudė Rijado atsiųsta 15 smogikų grupė. Jo palaikai iki šiol nerasti.

Saudo Arabija kurį laiką griežtai neigė ką nors žinanti apie J. Khashoggi nužudymą, tačiau galiausiai pripažino, kad žurnalistas buvo nužudytas konsulate per esą „nepavykusią“ agentų operaciją.

Šiemet Saudo Arabijoje prasidėjo 11-os įtariamųjų teismas. Visgi byloje tebėra daug neatsakytų klausimų, vienas jų – kokį vaidmenį nužudymo operacijoje atliko įtakingiausiu karalystės žmogumi laikomas sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas.

Turkijos santykiai su Saudo Arabija ir JAE yra gana rafinuoti. Šios dvi valstybės yra įvedusios blokadą Katarui – vienam artimiausių Ankaros sąjungininkų.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ne kartą žadėjo ištirti J. Khashoggi mirties aplinkybes ir priekaištavo dėl nepakankamo Rijado noro bendradarbiauti tiriant šią bylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance