D. Trumpas sako vertinantis Rusijos ir Kinijos pagalbą derybose su Šiaurės Korėja

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, kad vertina Rusijos bei Kinijos pagalbą derybose su Šiaurės Korėja dėl jos branduolinio arsenalo.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, kad vertina Rusijos bei Kinijos pagalbą derybose su Šiaurės Korėja dėl jos branduolinio arsenalo.<br>AP nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, kad vertina Rusijos bei Kinijos pagalbą derybose su Šiaurės Korėja dėl jos branduolinio arsenalo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2019, 5:26 PM, atnaujinta Apr 26, 2019, 5:49 PM

„Vertinu, kad Rusija ir Kinija mums padeda“, – sakė jis žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.

„Labai gerai vertinu vakarykščius (Rusijos) prezidento (Vladimiro) Putino pareiškimus“, – penktadienį kalbėjo D. Trumpas, atsakydamas į žurnalistų klausimus.

Jis taip pat pareiškė, kad palaiko „gerus santykius“ su Šiaurės Korėjos lyderiu.

„Mano santykiai su Kim Jong-unu – labai geri“, – patikino jis.

Ketvirtadienį Vladivostoke vyko V. Putino ir Kim Jong-uno susitikimas. Už uždarų durų vykusios dviejų lyderių derybos truko beveik dvi valandas, o po to prie jų prisijungė kiti delegacijų nariai.

Rusijos prezidentas sakė esąs patenkintas derybų rezultatais. Jose buvo kalbama apie denuklearizaciją, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos sankcijas, Vašingtono ir Pchenjano santykius.

„Pirmininkas Kim Jong-unas – gana atviras žmogus, laisvai diskutuoja visais klausimais, kurie buvo darbotvarkėje“, – kalbėjo V. Putinas spaudos konferencijoje pasibaigus deryboms.

Pasak jo, Korėjos pusiasalio denuklearizacijos tikslo reikia siekti palaipsniui, o Pchenjanui reikia saugumo garantijų.

V. Putinas taip pat patikino, kad Rusijos ir JAV interesai Šiaurės Korėjos klausimais daug kur sutampa.

Ketvirtadienį Rusijos Tolimųjų Rytų Vladivostoko uostamiestyje įvyko pirmasis rusų prezidento V. Putino susitikimas su Šiaurės Korėjos lyderiu. Susitikimu buvo siekiama atsverti JAV įtaką, Pchenjanui ir Vašingtonui atsidūrus aklavietėje derantis dėl Šiaurės Korėjos branduolinio arsenalo likvidavimo.

Tai buvo pirmosios tiesioginės Šiaurės Korėjos lyderio derybos su kitos valstybės vadovu po vasarį Hanojuje surengto jo nesėkmingo viršūnių susitikimo su JAV prezidentu. Tas susitikimas nutrūko nepasiekus jokio susitarimo dėl Šiaurės Korėjos branduolinio arsenalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.