Vakarų Meksikoje per gaujų susišaudymą žuvo 9 žmonės

Vakarų Meksikoje per susišaudymą tarp dviejų besivaržančių gaujų žuvo mažiausiai devyni žmonės ir dar keturi buvo sužeisti, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Vakarų Meksikoje per susišaudymą tarp dviejų besivaržančių gaujų žuvo mažiausiai devyni žmonės ir dar keturi buvo sužeisti, trečiadienį pranešė pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vakarų Meksikoje per susišaudymą tarp dviejų besivaržančių gaujų žuvo mažiausiai devyni žmonės ir dar keturi buvo sužeisti, trečiadienį pranešė pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 8:15 AM

Mičoakano valstijos prokurorai nurodė, kad susirėmimas įvyko prie Uruapano miesto. Pranešime konfliktuojančios gaujos nebuvo įvardytos, bet valstijoje aktyviai veikia vadinamasis Chalisko narkotikų kontrabandininkų kartelis ir nedidelė gauja „Viagras“.

Incidento vietoje buvo rasta automatų.

Be to, per kitą incidentą, įvykusį trečiadienį pietinėje Gerero valstijoje, užpuolikai nušovė vieną miesto pareigūną, nurodė tarnybos.

Valstijos prokuratūros pranešime sakoma, kad du užpuolikai šovė į Kojuka de Katalano miesto generalinį sekretorių Simoną Gamą Garcią, kai šis ryte mankštinosi.

Prokurorai paskelbė nuotrauką, kurioje matyti teisėsaugos ekspertai, tiriantys nusikaltimo vietą ir įkalčių žymekliai, išdėlioti ant žemės prie gulinčio dviračio.

Meksikoje 2018-aisiais, rinkimų metais, pagausėjo politinių nužudymų. Vėliau jų vėl sumažėjo, bet ši rykštė niekada nebuvo visiškai išnykusi. Balandžio 25-ąją Meksikos įlankos pakrantėje esančioje Verakruso valstijoje buvo nušautas meras ir dar du žmonės. Diena anksčiau vienas meras buvo pagrobtas ir nužudytas Mičoakane.

Šių metų pirmąjį ketvirtį žmogžudysčių Meksikoje buvo įvykdyta 9,7 proc. daugiau negu per tą patį laikotarpį 2018 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.