Į Europos Parlamentą taikosi ir Benito Mussolini proanūkis

Į Europos Parlamentą patekti norintis Benito Mussolini proanūkis Caio Giulio Cesare Mussolini pateko į nemalonią padėtį. Italijos politikas ėmė teisinti fašizmą, už tai jo gimtojoje šalyje yra baudžiama.

Nors partijos sąraše C.G.C.Mussolini tėra tik dešimtas, jis sulaukia nemažai dėmesio dėl savo kilmės.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Nors partijos sąraše C.G.C.Mussolini tėra tik dešimtas, jis sulaukia nemažai dėmesio dėl savo kilmės.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2019, 8:17 PM

Negausiai Italijos kraštutinių dešinių partijai „Fratelli d’Italia“ (liet. „Italijos broliai“) priklausantis C.G.C.Mussolini kalbėdamas Romoje vykusioje spaudos konferencijoje neišvengė klausimų apie savo prosenelį.

Politikas nusprendė nesmerkti Nacionalinei fašistų partijai vadovavusio B.Mussolini ir teigė, kad fašizmo era buvo „sudėtingas ir kompleksiškas laikotarpis“.

„Negali fašizmo pavadinti teisingu arba neteisingu, geru ar blogu“, – tikino C.G.C.Mussolini.

Tiesa, jis pripažino, kad 1938 m. priimtas prieš žydus nukreiptas įstatymas buvo „klaida ir gėda“. Tačiau čia pat politikas suskubo pabrėžti, kad fašizmo laikotarpis Italijai atnešė ir gero, pavyzdžiui, buvo sukurta puiki kelių infrastruktūra.

C.G.C.Mussolini tvirtino, kad nemažai vyresnio amžiaus žmonių, kuriuos jis sutiko Italijoje vykdydamas savo rinkimų kampaniją, jaučia ilgesį fašizmo periodui.

Italijoje ginti fašizmą yra nusikaltimas, tačiau paklaustas, ką apie tai mano, politikas teigė, kad teismas įprastai stoja į žodžio ir saviraiškos laisvės pusę.

Nors partijos sąraše C.G.C.Mussolini tėra dešimtas, jis sulaukia nemažai žiniasklaidos dėmesio dėl savo kilmės.

50-metis politikas yra buvęs karinio jūsų laivyno kariškis.

Politikas gimė Argentinoje, kur jo tėvas Vittorio Mussolini išvyko 1945-aisiais, pasibaigus Antrajam pasauliniam karui.

Dabar C.G.C.Mussolini dirba ginklų kompanijai.

Jis – ne vienintelis B.Mussolini palikuonis, bandantis patekti į politiką. Diktatoriaus anūkė Alessandra nuo 2014 m. yra Europos Parlamento narė.

Ji taip pat yra dirbusi Italijos parlamente. Dabar Alessandra taip pat siekia patekti į Europos Parlamentą, bet ne su savo giminaičio, o su buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi partija.

B.Mussolini yra fašizmo Italijoje kūrėjas, į valdžią atėjęs praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje. Šalyje jis sukūrė vienos partijos diktatūrą ir buvo nacių sąjungininkas Antrojo pasaulinio karo metu.

Skirtingai nei Vokietijoje, kur nacių simbolika griežtai draudžiama, o buvęs jų lyderis Adolfas Hitleris visuotinai pasmerktas, Italijoje fašizmo era dar kelia nemažai diskusijų. Net gerai žinomi Italijos politikai ne kartą yra išreiškę simpatijas B.Mussolini ir fašizmui.

Parengta pagal „The Local“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.