M. Pompeo kitą savaitę lankysis Europoje

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) kitą savaitę lankysis Vokietijoje po to, kai anksčiau šį mėnesį dėl išaugusios įtampos su Iranu jis netikėtai atšaukė savo kelionę į Berlyną, penktadienį pranešė Valstybės departamentas.

M.Pompeo<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
M.Pompeo<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-24 22:55

Valstybės departamentas nurodė, kad M. Pompeo susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel Berlyne, o vėliau lankysis dar keliuose Europos miestuose. Iš Vašingtono valstybės sekretorius išvyksta ketvirtadienį.

M. Pompeo netikėtai atšaukė gegužės 7-ąją planuotą vizitą Vokietijoje ir iš Europos atskrido kelias valandas trukusio apsilankymo Irake. Kiek anksčiau Pentagonas pranešė „dėl numanomų Irano grėsmių“ pasiuntęs į Persijos įlanką lėktuvnešio smogiamąją grupę bei strateginių bombonešių B-52.

Kaip pranešė Valstybės departamentas, po susitikimo su A. Merkel ir Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu (Heiku Masu) M. Pompeo vyks į Šveicariją bei Nyderlandus, o vėliau prisijungs prie JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), birželio pradžioje vykstančio valstybinio vizito į Jungtinę Karalystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.