Į laisvę išeina vienas žymiausių britų nusikaltėlių: aukų artimieji baiminasi

Artimiausiu metu iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje turi išeiti gangsteris Kennethas „Kenny“ Noye. Pirmą kartą po beveik 2 dešimtmečių jis pajus laisvės skonį.

 Artimiausiu metu iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje turi išeiti gangsteris Kennethas „Kenny“ Noye.<br> lrytas.lt koliažas.
 Artimiausiu metu iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje turi išeiti gangsteris Kennethas „Kenny“ Noye.<br> lrytas.lt koliažas.
 Artimiausiu metu iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje turi išeiti gangsteris Kennethas „Kenny“ Noye.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
 Artimiausiu metu iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje turi išeiti gangsteris Kennethas „Kenny“ Noye.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
 Artimiausiu metu iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje turi išeiti gangsteris Kennethas „Kenny“ Noye.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
 Artimiausiu metu iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje turi išeiti gangsteris Kennethas „Kenny“ Noye.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 25, 2019, 7:59 PM

Išankstinio paleidimo komisija prieš pora dienų nusprendė, kad kalinys subrendo ir išmoko kontroliuoti smurtą.

Išėjęs pro kalėjimo vartus jis bus atlikęs kiek mažiau nei 20 metų iš iki gyvos galvos jam paskirtos bausmės. 1996-aisiais jis greitkelyje peiliu nužudė 21-erių motociklininką.

Paskutinius 18 menesių K.Noye buvo laikomas atvirame kalėjime vos keliasdešimt kilometrų nuo aukos tėvų namų.

Išeiti į laisvę jis bandė jau nuo 2015-ųjų balandžio, tačiau du kartus jo prašymas buvo atmestas teigiant, kad kalinys kelia grėsmę visuomenei, bet šį kartą viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Komisija paskelbė, kad nusikaltėlis išmoko kontroliuoti savo emocijas ir gali priimti pagalbą.

„Tai turbūt yra pokštas. Visiška nesąmonė“, – žinią sužinojęs pareiškė pražudyto vaikino tėvas Kenas.

K.Noye visą gyvenimą buvo žiaurus žmogus ir jokios kalėjimo programos jo per visą laiką nepakeitė, tad šis lūžis atrodo kaip kalinio skleidžiamas melas.

Aukos artimieji tvirtina, kad dabar jų miegas vėl bus neramus. K.Noye per gyvenimą daugiau nei 3 dešimtmečius praleido kalėjime arba besislapstydamas nuo teisingumo.

1985-aisiais jis buvo teisiamas už neginkluoto po priedanga dirbusio pareigūno nužudymą. Prisiekusieji tą kartą patikėjo žudiko versija, kad tai buvo savigyna.

„Telaimina jus visus dievas“, – jiems sakė K.Noye.

Tačiau jau po kelių mėnesių tiems patiems prisiekusiesiems jis linkėjo mirti nuo vėžio. Teismas jį pripažino kaltu dėl didžiausio Jungtinėje Karalystėje įvykdyto apiplėšimo, kurio metu buvo pavogta 29,5 mln. eurų vertės aukso.

1983-ųjų lapkritį jis buvo tarp 6 nusikaltėlių, kurie įvykdė tobulą apiplėšimą. Papirktas sargas juos įleido į Heathrow oro uosto „Brink's-Mat“ sandėlį, kuriame jų laukė trys tonos aukso luitų.

Gero žmogaus kaukė išaiškinus šį nusikaltimą nukrito. Jis buvo nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme 1986-aisiais, tačiau išleistas į laisvę po 10 metų. Kalėjime jis papirkinėjo detektyvus, dalino dovanėles darbuotojams ir kūrė ryšius su išoriniu pasauliu.

Realybėje K.Noye buvo šešėlinio pasaulio vadas su laukiniu temperamentu. Jis yra siejamas su daugybe per paskutinius 4 dešimtmečius Jungtinėje Karalystėje įvykdytų žiaurių nusikaltimų.

Dabar kyla vienintelis klausimas, ar 72-ejų vyras išėjęs iš kalėjimo dar kartos savo praeities darbus?

Skelbiama, kad praėjusiais metais jį kalėjime aplankė blondinė su prabangiu „Mercedes“ automobilius. Tad ryšius laisvėje jis išlaikė, tačiau virš nusikaltėlio yra pavogto aukso šešėlis.

Per ilgus metus buvo rasta daugiau nei pusė viso pagrobto aukso, tačiau didelė dalis su šiuo nusikaltimu susijusių asmenų ilgainiui paslaptingai pradingo arba buvo nužudyti. Šių mirčių aplinkybės nėra aiškios.

Visų jo aukų artimieji nemano, kad nusikaltėlis yra pasikeitęs. Jie yra įsitikinę, kad 72-ejų senukas toliau organizuos nusikaltimus, nes yra karjeros nusikaltėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.