M. Saakašvilis Ukrainos parlamento rinkimuose dalyvaus su savo partija

Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis šeštadienį pareiškė, kad jo vadovaujamas „Naujųjų jėgų judėjimas“ savarankiškai dalyvaus pirmalaikiuose Ukrainos parlamento rinkimuose

 Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis šeštadienį pareiškė, kad jo vadovaujamas „Naujųjų jėgų judėjimas“ savarankiškai dalyvaus pirmalaikiuose Ukrainos parlamento rinkimuose<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis šeštadienį pareiškė, kad jo vadovaujamas „Naujųjų jėgų judėjimas“ savarankiškai dalyvaus pirmalaikiuose Ukrainos parlamento rinkimuose<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2019, 3:33 PM

Kijevo meras Vitalijus Klyčko, Ukrainos demokratinio aljanso už reformas (UDAR) lyderis, anksčiau siūlė M. Saakašviliui tapti jo politinės jėgos lyderiu, bet šis penktadienį atsisakė.

„Dar kartą pažvelgę į tuos senus politikus, į tas senas partijas, dar kartą pažvelgę į tuos išankstinius susitarimus, į tai, kad daugelis jų, nepriklausomai nuo mano asmeninės pozicijos, dar labiau susiteršė reputaciją nei prieš pusantrų metų, kai mane pagrobė ir išsiuntė [iš Ukrainos], padarėme išvadą, kad reikia eiti į rinkimus savarankiškai," –„Facebook“ paskyroje paskelbtame vaizdo įraše pareiškė M. Saakašvilis. 

„Reikia eiti į rinkimus savarankiškai, nes mes visiškai skiriamės tiek idėjomis, tiek  užsidegimu, tiek energija“, – paaiškino jis. 

„Kad palaikytume bendrą bangą, kilusią išrinkus Volodymyrą Zelenskį [Ukrainos prezidentu], kad generuotume tikrai didelių idėjų, dėl kurių Ukraina turės padaryti šuolį pirmyn (...). Šiuo metu renkamės biure ir kartu su jumis sudarysime sąrašą, kartu su jumis eisime į šiuos rinkimus. Esu tikras, kad kartu su jumis laimėsime, jei gerai organizuosimės," – sakė politikas, kreipdamasis į savo sekėjus.  

Anksčiau M. Saakašvilis pareiškė, kad jo partija negalės dalyvauti pirmalaikiuose rinkimuose, nes yra užregistruota nežinomo žmogaus vardu. Jis paragino politines jėgas siūlyti jo partijos nariams vietas savo sąrašuose.  

„Mano vaizdo įrašas sulaukė daug tūkstančių komentarų, ir aš jus išgirdau. Nors manau, kad Vitalijus Kličko pateikė man labai vertingą pasiūlymą, mums neverta kurti šio aljanso, nes turime aiškią ideologiją, aiškų supratimą, turime aiškių principų ... Niekuomet nedarėme jokių kompromisų savo principų sąskaita. Absoliuti dauguma žmonių, apsilankiusių pas mus feisbuke, sakė mums, kad jie tai laikytų kompromisu principų atžvilgiu. Todėl, žinoma, mes to nedarysime “, – penktadienį sakė buvęs Gruzijos prezidentas.

V. Klyčko pakomentavo šią situaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“: „Savo gestą padariau. Nuoširdžiai, dėl tolesnės draugystės ir buvusių santykių. Pasiūliau sudėtingoje situacijoje savo petį, nekreipdamas dėmesio į tai, kad daugelis mano šalininkų nevienareikšmiškai sutiko šią idėją.“    

Anksčiau Kijevo meras pranešė, kad UDAR dalyvaus pirmalaikiuose rinkimuose, ir pasiūlė M. Saakašviliui tapti šios politinės jėgos vadovu.  

Buvęs Odesos srities gubernatorius ne kartą yra sakęs, jog nenori dalyvauti rinkimuose į Aukščiausiąją Radą, netgi kartu su savo partija „Michailo Saakašvilio naujųjų jėgų judėjimas“, ketinančia kovoti dėl vietų parlamente.  

Ukrainos parlamento rinkimai vyks liepos 21 dieną. 

Naujasis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis gegužės 21 dieną pasirašė dekretą, kuriuo paleido Aukščiausiąją Radą ir paskelbė pirmalaikius rinkimus.

Savo sprendimą jis motyvavo tuo, kad nedaug ukrainiečių pasitiki parlamentu, be to, nuo 2016-ųjų Radoje nėra realios koalicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.