Žiniasklaida: kelioms JAV ambasadoms neleista iškelti vaivorykštės vėliavos

Kelioms Jungtinių Valstijų ambasadoms neleista iškelti vaivorykštės spalvos lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) bendruomenės vėliavos, pranešė JAV žiniasklaidos priemonės.

 Pasak televizijos kanalo NBC, be kita ko, LGBT vėliavos neleista iškelti JAV ambasadoms Izraelyje, Vokietijoje ir Brazilijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pasak televizijos kanalo NBC, be kita ko, LGBT vėliavos neleista iškelti JAV ambasadoms Izraelyje, Vokietijoje ir Brazilijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-08 08:53

Pasak televizijos kanalo NBC, be kita ko, LGBT vėliavos neleista iškelti JAV ambasadoms Izraelyje, Vokietijoje ir Brazilijoje.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas tikino, kad Vašingtonas pradės kampaniją visame pasaulyje, kuria bus siekiama dekriminalizuoti homoseksualumą, tačiau jo administracija buvo ne kartą kritikuota aktyvistų, kurių teigimu, D. Trumpas savo paties šalyje neužtikrina LGBT bendruomenės žmonių saugumo.

NBC teigimu, ambasadoms leidžiama įvairiai rodyti vaivorykštės vėliavas ar jas kabinti ambasados teritorijose, tačiau leidimas iškelti vėliavą ant stiebo turi būti išduotas Valstybės departamento.

Įdomu tai, kad ambasadai Berlyne neleista iškelti vaivorykštės vėliavos, nors ambasadorius Vokietijoje Richardas Grenellas yra atvirai pasiskelbęs gėjus, ne kartą pasisakęs už gėjų teises.

"LGBT vėliavos iškėlimas kiekvieną birželį anksčiau buvo įprastas dalykas", - televizijai CNN sakė vienas šaltinis JAV valstybės departamente, pažymėdamas, kad šiemet prašymas iškelti vėliavą ant stiebo buvo atmestas. Paklaustas, ar R. Grenellas buvo suerzintas tokio Valstybės departamento sprendimo, šaltinis atsakė: "Tikrai taip."

"Jo požiūris šiuo klausimu yra toks: gerai, draudžiate, tada mes iškelsime ją ambasados viduje, pro langus, balkone ir visur kitur", – šaltinį Valstybės departamente citavo CNN.

 

2019 06 08 08.16 val. D.M.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.