Filipinuose per sunkvežimio avariją žuvo 13 žmonių, tarp jų nuotaka

Filipinuose kalnų kelyje apvirtus sunkvežimiui, kuriuo didelė kompanija važiavo iš tradicinės ceremonijos prieš vestuves, žuvo 13 žmonių, tarp jų būsimoji nuotaka ir du vaikai, sekmadienį pranešė policija.

 Filipinuose kalnų kelyje apvirtus sunkvežimiui, kuriuo didelė kompanija važiavo iš tradicinės ceremonijos prieš vestuves, žuvo 13 žmonių, tarp jų būsimoji nuotaka ir du vaikai, sekmadienį pranešė policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Filipinuose kalnų kelyje apvirtus sunkvežimiui, kuriuo didelė kompanija važiavo iš tradicinės ceremonijos prieš vestuves, žuvo 13 žmonių, tarp jų būsimoji nuotaka ir du vaikai, sekmadienį pranešė policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 3:45 PM

Sunkvežimis rytinėje Kamarines Suro provincijoje šeštadienį vežė 53 keleivius, bet keliui leidžiantis žemyn tapo nevaldomas, sakė San Fernando miesto policijos tyrėjas Victoras Quinao. Pasak jo, dar dešimtys žmonių per avariją buvo sužeisti.

Kompanija važiavo iš tradicinės filipiniečių ceremonijos, kai vyras ir jo šeima apsilanko moters namuose ir oficialiai paprašo jos rankos, sakė V. Quinao.

„Sunkvežimis tapo nevaldomas ir apsivertė; kai kurie keleiviai buvo išsviesti, o kiti buvo sutraiškyti“, – naujienų agentūrai AFP sakė tyrėjas ir pridūrė, kad kol kas neaišku, kodėl būsimoji nuotaka buvo tame sunkvežimyje.

„Tai buvo savivartis žemėms ir smėliui vežti, jis priklausė vietos administracijai. Atrodo, kad jis buvo pasiskolintas šiam renginiui. Kai kurie keleiviai buvo pasistatę suoliukų, o kiti stovėjo“, – sakė V. Quinao ir nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra ketverių ir penkerių metų vaikai.

Policija aiškinasi galimą vairuotojo atsakomybę.

Filipinų, kur pagrindinis sausumos transporto pasirinkimas yra menkai prižiūrimi autobusai ir prastai parengti vairuotojai, keliuose įvyksta daug nelaimių.

Vienas parlamentaras, kritikuodamas šalies reguliuotojus dėl nesaugių transporto priemonių, sakė, kad jie leido šalies keliais važinėti „riedantiems karstams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.