Kazachstano ambasadorius Lietuvoje: šalis pasirinko stabilų kursą

Kazachstano prezidento rinkimų rezultatai rodo, kad šalies gyventojai pasirinko tęstinumą ir stabilumą. Taip sekmadienį įvykusį balsavimą įvertino Kazachstano ambasadorius Lietuvoje Viktoras Temirbajevas:

 Valdančiosios partijos „Nur Otan“ kandidatas K.Ž.Tokajevas surinko 70,76 proc. balsų.<br>Kazachstano ambasados nuotr.
 Valdančiosios partijos „Nur Otan“ kandidatas K.Ž.Tokajevas surinko 70,76 proc. balsų.<br>Kazachstano ambasados nuotr.
Anot ambasadoriaus V.Temirbajevo, kazachstaniečiai pasirinko tęstinumą ir stabilumą.<br>Kazachstano ambasados nuotr.
Anot ambasadoriaus V.Temirbajevo, kazachstaniečiai pasirinko tęstinumą ir stabilumą.<br>Kazachstano ambasados nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 12:35 PM, atnaujinta Jun 10, 2019, 1:18 PM

„Išankstiniais Kazachstano centrinės rinkimų komisijos (CRK) duomenimis, sekmadienį vykusius šalies prezidento rinkimus užtikrintai laimėjo valdančiosios partijos „Nur Otan“ kandidatas Kasymas Žomartas Tokajevas, surinkęs 70,76 proc. balsų.

Paskelbus išankstinius rezultatus, K.Ž.Tokajevas padėkojo kazachstaniečiams už jam išreikštą pasitikėjimą ir pabrėžė būtinybę išsaugoti visus respublikos pasiekimus bei judėti į priekį pažangos ir kūrimo keliu.

Kaip teigiama CRK pranešime, kiti kandidatai pagal balsus išsirikiavo taip: Amiržanas Kosanovas – 16,02 proc., Danija Jespajeva – 5,2 proc., Toleutajus Rachimbekovas – 3,2 proc., Amangeldy Taspichovas – 2,7 proc., Žambylas Achmetbekovas – 1,82 proc., Sadibekas Tugelas – 0,92 proc.

CRK išankstiniais duomenimis, bendras rinkėjų aktyvumas Kazachstano teritorinėse apylinkėse siekė 77,4 proc.

Dauguma stebėtojų atkreipė dėmesį, kad rinkimų procesas buvo gerai organizuotas. Šiai nuomonei pritarė ir Lietuvos Seimo nariai, kurie rinkimų dieną lankėsi Kazachstane kaip nepriklausomi stebėtojai.

Balsavimas vyko 9968 apylinkėse visoje šalies teritorijoje ir už jos ribų. Lietuvoje Kazachstano piliečiai balsavo rinkimų apylinkėje Nr. 242, kuri veikė Kazachstano Respublikos ambasadoje.

2019 m. kovo 19 d. Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas pareiškė apie savo atsistatydinimą ir, vadovaujantis šalies Konstitucija, valstybės valdžia buvo perduota Senato pirmininkui K.Ž.Tokajevui.

Siekdamas užtikrinti vidaus bei užsienio politikos tęstinumą, nuspėjamumą ir stabilumą, K.Ž.Tokajevas balandžio 9 d. paskelbė išankstinius prezidento rinkimus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.