Kraupi nelaimė turistų pamėgtame kurorte: žuvo iš balkono iškritęs 19-metis

Ispanijai priklausančiose Balearų salose trys turistai pastarosiomis dienomis iškrito iš balkonų savo viešbučiuose, ir vienas iš jų užsimušė, pirmadienį pranešė policija, salyne įsibėgėjant vasaros atostogų sezonui.

Balearų salose iškritęs iš balkono žuvo turistas, du sužeisti per panašius incidentus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Balearų salose iškritęs iš balkono žuvo turistas, du sužeisti per panašius incidentus. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 8:20 PM

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija anksčiau netgi paskelbė specialų perspėjimą į Ispaniją vykstantiems atostogautojams dėl padažnėjusių „iškritimų iš balkonų“ ir paragino vengti „nereikalingos rizikos... ypač jeigu esate paveiktas gėrimų arba narkotikų“.

Penktadienį Magalufo miestelyje, pagarsėjusiame kaip „alkokurortas“, 19-metis britas užsimušė iškritęs iš balkono viešbučio antrame aukšte, pranešė ispanų Civilinė gvardija.

Vienas atstovas sakė, kad policija tiria dvi šios nelaimės versijas – kad jaunuolis „iššoko savo noru arba iškrito atsitiktinai“.

Atstovas sakė nežinantis, ar žuvusysis buvo paveiktas narkotikų arba alkoholio.

Ketvirtadienį 35 metų vokietis irgi iškrito iš viešbučio antrojo aukšto balkono Maljorkos Palmoje ir sunkiai susižeidė, nurodė policija.

Vienas tyrimui artimas šaltinis, pageidavęs, kad jo vardas nebūtų viešinamas, sakė, kad vyras išgėrė, užmigo, atsibudo ir tuomet iškrito iš balkono – galbūt dėl to, kad prastai orientavosi aplinkoje.

Be to, pirmadienį vienas į 4-ąją dešimtį įžengęs australas Ibisoje iškrito iš viešbučio antrojo aukšto ir sunkiai susižeidė, pranešė policija, bet daugiau informacijos nepateikė.

Balearų salose ir kituose Ispanijos „vakarėlių kurortuose“ tokių incidentų nutinka kasmet. Dauguma jų būna susiję su nesaikingu alkoholio arba narkotikų vartojimu.

Kai kurie šių žmonių nukrinta atsitiktinai, bet pasitaiko atvejų, kai turistai mėgina iš didelio aukščio šokti į baseinus arba kitą balkoną.

Jungtinės Karalystės URM tinklalapyje, kuriame skelbiamos rekomendacijos į Ispaniją vykstantiems turistams, yra netgi atskiras skyrelis „Kritimai iš balkonų“.

„Dėl kritimo iš balkonų yra įvykę labai rimtų nelaimių (įskaitant mirtinas)“, – sakoma tinklalapyje.

„Daugelyje šių incidentų dalyvavo Britanijos piliečiai, ir tai sukeldavo niokojantį poveikį dalyviams bei jų mylimiems žmonėms“, – pridūrė ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?