Irane į laisvę paleidžiamas dėl šnipinėjimo JAV nuteistas libanietis

Irane į laisvę lygtinai paleidžiamas Libano pilietis, kuriam 2016-aisiais buvo skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė dėl kaltinimų šnipinėjimu Vašingtonui, antradienį pranešė Irano teismų sistemos naujienas skelbiantis tinklalapis „Mizan Online“.

 Jungtinėse Valstijose gyvenęs į šeštą dešimtį įžengęs N.Zakka buvo sulaikytas 2015 metų rugsėjį, kai lankėsi Irane. 2016 metų liepą jis buvo nuteistas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jungtinėse Valstijose gyvenęs į šeštą dešimtį įžengęs N.Zakka buvo sulaikytas 2015 metų rugsėjį, kai lankėsi Irane. 2016 metų liepą jis buvo nuteistas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2019, 11:46 AM

„Atitinkamas teismas sutiko lygtinai paleisti Nizarą Zakką, jis bus perduotas Libano pareigūnams“, – teismų sistemos atstovą spaudai Gholamhosseiną Esmaili cituoja „Mizan Online“.

„Remiantis įstatymu, tie, kam buvo skirta iki 10 metų kalėjimo, jei jie atliko bent trečdalį savo bausmės ir gerai elgėsi“, gali būti paleisti lygtinai, nurodė G.Esmaili.

Teismų sistemos atstovas sakė, kad Libano prezidentas Michelis Aounas „raštu“ paprašė paleisti N.Zakką, o Irano sąjungininkė Libane sukarinta organizacija „Hizbollah“ teigė, kad tai būtų „tikslinga“.

„Tai yra absoliučiai teisminė procedūra, nesusijusi su jokiu politiniu klausimu“, – G.Esmaili citavo naujienų agentūra „Tasnim“.

Jungtinėse Valstijose gyvenęs į šeštą dešimtį įžengęs N.Zakka buvo sulaikytas 2015 metų rugsėjį, kai lankėsi Irane. 2016 metų liepą jis buvo nuteistas.

Irano valstybinė televizija tada skelbė, kad vyras kaltinamas „giliais ryšiais su Jungtinių Valstijų kariuomene ir žvalgybos tarnybomis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.