Mama prašo pasigailėti 5 vaikus nužudžiusio tėvo: „Jie jį mylėjo“

Amerikietė 5 vaikų motina teismo salėje paprašė pasigailėti juos nužudžiusio tėvo ir neskirti jam mirties bausmės.

 ​Amerikietė 5 vaikų motina teismo salėje paprašė pasigailėti juos nužudžiusio tėvo ir neskirti jam mirties bausmės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Amerikietė 5 vaikų motina teismo salėje paprašė pasigailėti juos nužudžiusio tėvo ir neskirti jam mirties bausmės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 8:30 PM, atnaujinta Jun 12, 2019, 9:37 PM

„Timas Jonesas neparodė mano vaikams jokio gailestingumo, tačiau jie jį mylėjo“, – Pietų Karolinos valstijos teismo salėje kalbėjo Amber Kyzer.

37-erių vyras dėl vaikų nuo 1 iki 8 metų nužudymo buvo kaltu pripažintas praėjusį mėnesį. Šį kraupų nusikaltimą jis įvykdė namuose Leksingtono mieste 2014-ųjų rugpjūčio 28-ąją, rašo BBC.

Teismas dabar sprendžia ar T.Jonesas turi būti įkalintas iki gyvos galvos, ar jam reikia paskirti mirties bausmę.

Prieštarauja mirties bausmės skyrimui

„Žinau, ką mano vaikams reikėjo patirti ir kaip motina aš jam nuplėščiau veidą, tačiau tai yra mano viduje esanti mama-meška“, – teigė A.Kyzer.

Ji teismo salėje tvirtino, kad didžiąją savo gyvenimo dalį prieštaravo mirties bausmės skyrimui ir nenori, kad žudikui būtų paskirta mirties bausmė. T.Joneso giminaičiai taip pat teismui pateikė tokį prašymą.

Moteris su T.Jonesu susipažino 2004-aisiais. Jie abu dirbo vaikų pramogų parke Čikagos apylinkėse. Pora susituokė po 6 savaičių nuo tarpusavio pažinties.

Tačiau teismo posėdžių metu A.Kyzer tvirtino, kad santuoka ilgainiui apkarto. Vyras tapo griežtas ir reikalavo, kad „moteris namuose būtų matoma, bet negirdima“.

Vaikų priežiūrą atidavė tėvui

Po 9 santuokos metų jie išsiskyrė, o vaikų priežiūrą moteris atidavė tėvui, nes jis turėjo gerai apmokamą darbą. A.Kyzer su jais susitikdavo tik kartą per savaitę viename restorane.

Teisme išaiškėjo, kad tėvas pasiuto pamatęs, jog 6 metų Nahtahnas namuose žaidė su prailgintojo laidu. Jis nužudė berniuką, o tada nusprendė pasmaugti ir kitus vaikus.

Lemtingą vakarą A.Kyzer skambino savo vaikams, tačiau fone girdėjosi didelis triukšmas ir atrodė, kad vienam iš jos sūnų trūksta oro. Vėliau tėvas atjungė telefoną ir neatsakė į jokius moters skambučius.

Išmetė šalikelėje

Į šiukšlių maišus sudėtus palaikus po 9 dienų vežiojimosi jis išmetė vienoje šalikelėje Alabamos valstijoje.

Vyras buvo sulaikytas Misisipės valstijoje po to, kai jį sustabdę pareigūnai pajautė iš mašinos sklindantį „mirties kvapą“.

T.Jonesas teisme tvirtino, kad yra nekaltas, nes jam pasimaišė protas.

Žudiko advokatai tikino, kad jis serga šizofrenija, kuri anksčiau pasireiškė ir jo motinai. Jie teigė, kad vyras galutinai palūžo, kai jį žmona paliko dėl kito vyro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?