Prabilo autobuse užpulta lesbiečių pora: „Mums siūlo išvykti iš šalies“

Pasaulį pašiurpino dviejų moterų istorija Londono autobuse. Lesbiečių porą užsipuolė penki jauni vyrai, kurie į darbą paleido kumščius, kai 28-erių Melania ir 29-erių Chris atsisakė bučiuotis jų akivaizdoje.

 Nuotrauka sukrėtė milijonus žmonių.
 Nuotrauka sukrėtė milijonus žmonių.
 Moterys mano, kad tapo atakos auka, nes moterys dažnai vertinamos kaip sekso objektai.<br> Channel 4 stop kadras
 Moterys mano, kad tapo atakos auka, nes moterys dažnai vertinamos kaip sekso objektai.<br> Channel 4 stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2019, 11:32 AM, atnaujinta Jun 15, 2019, 11:33 AM

Moterys sutiko duoti interviu britų televizijai „Channel 4“ ir pasakojo, kad nors jų fiziniai sužalojimai pamažu gyja, trauma, kurią paliko homofobiška ataka, pasiliks ilgam.

Kaip dabar aiškėja, jas užsipuolė labai jauni žmonės, kai kurie iš jų – paaugliai. Suimti penki vyrai, kurių amžius nuo 15 iki 18 metų. Kai kurie iš jų kalbėjo ispaniškai.

Melania ir Chris teigė, kad visų pirma jos buvo užpultos, nes yra moterys – jų užpuolikai į jas žiūrėjo, kaip į seksualinius objektus.

Jie reikalavo, kad moterys bučiuotųsi jų akivaizdoje vien tam, kad juos palinksmintų, jie vardino sekso pozas, kalbėjo apie gašlias fantazijas, scenarijus iš pornografinių filmų.

Pora buvo užpulta gegužės 30 d. anksti ryte Vakarų Hampstedo rajone Londone, kai įsėdo į autobusą. Gydytoja iš Urugvajaus Melania, kuri taip pat dirba skrydžių palydove „Ryanair“, pasakojo, kad autobusu važiavę vyrai ne tik jas sumušė, bet ir apiplėšė.

„Visų pirma, tai buvo išpuolis prieš moteris. O jau tik tada – prieš homoseksualias moteris, – pasakojo Melania. – Po šio įvykio mūsų su Chris draugai pasiūlė nešdintis iš šitos šalies.“

Amerikietė Chris tuo metu teigė, kad, nepaisant šio įvykio, ji jaučiasi saugi: „Iš tiesų dabar kaip niekada jaučiuosi saugi. Žinau, kad jei kas panašaus įvyktų, galėčiau už save pakovoti.“

Tuo metu Melania svarstė, kad nebesijaus saugi laikydama savo partnerės ranką visuomeniniame transporte.

Mat viskas nuo to ir prasidėjo – vyrai pastebėjo, kad moterys laikėsi už rankų ir pasibučiavo, kai atsisėdo į vietą antrajame autobuso aukšte. Jie prisiartino ir pradėjo kabinėtis.

„Aš į juos iš pradžių nereagavau, o Melania bandė pajuokauti. Tuomet jie neatstojo, nors mes prašėme baigti taip elgtis. Jie paleido į darbą kumščius ir aš nė nežinau, kaip iš antro autobuso aukšto mes atsidūrėme pirmajame. Jie atėmė mano telefoną ir Melanios rankinuką ir pabėgo“, – pasakojo Chris.

Moteris teigė, kad jųdviejų istorija susilaukė tiek daug dėmesio dėl to, kad internete publikuota nuotrauka buvo sukrečianti ir paveiki.

„Dvi baltaodės moterys paverstos gailesčio vertomis aukomis“, – taip kadrą apibūdino Chris.

Moterys teigia, kad šaliai nieko gero neduotų, jei premjeru taptų dabar lyderio lenktynėse pirmaujantis Borisas Johnsonas, kuris teigė, jog „jei būtų legalizuotos homoseksualių porų santuokos, neaišku, kodėl tada nereikėtų leisti tuoktis trims vyrams ar trims vyrams ir šuniui“.

„Jis tebūtų dar vienas žmogus, prisidedantis prie tokio negatyvaus klimato“, – svarstė Chris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.