Malaizijoje dėl toksiškų garų susirgo dešimtys žmonių, uždaryta šimtai mokyklų

Pietų Malaizijoje dėl toksiškų garų, tikriausiai pasklidusių iš vienos chemijos gamyklos, susirgo dešimtys žmonių, buvo uždaryta šimtai mokyklų, antradienį pranešė pareigūnai.

 Pareigūnai nurodė iki ketvirtadienio uždaryti visas 475 rajono švietimo įstaigas, įskaitant tris institutus, 111 valstybinių ir 14 privačių mokyklų, 347 vaikų darželius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pareigūnai nurodė iki ketvirtadienio uždaryti visas 475 rajono švietimo įstaigas, įskaitant tris institutus, 111 valstybinių ir 14 privačių mokyklų, 347 vaikų darželius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 11:07 AM

Tai jau antras per tris mėnesius rimtas incidentas, susijęs su nuodingomis dujomis, Pasir Gudango rajone pietinėje Džohoro valstijoje. Kovo mėnesį tūkstančiai žmonių šiame pramoniniame rajone susirgo nuo kenksmingų garų, kurie pasklido išpylus atliekas į upę.

Šį kartą gyventojai pasklidusius garus pastebėjo praėjusios savaitės pabaigoje. Daug žmonių, tarp jų – moksleivių, pradėjo vemti ir dusti.

Džohoro vyriausiasis ministras Sahruddinas Jamalas sakė, kad kol kas į ligonines gydyti nusiųsti 75 žmonės. 

Pareigūnai nurodė iki ketvirtadienio uždaryti visas 475 rajono švietimo įstaigas, įskaitant tris institutus, 111 valstybinių ir 14 privačių mokyklų, 347 vaikų darželius.

Naujausias incidentas, kaip manoma, nėra susijęs su pirmuoju.

Šalies premjeras Mahathiras Mohamadas pažadėjo imtis veiksmų prieš atsakingus asmenis.

„Atrodo, kad yra gamyklų, kurios nelabai rūpinasi saugumu, – sakė jis. – Turime nustatyti tuos, kas yra atsakingi už šią taršą, ir imtis griežtų veiksmų prieš juos.“

Kol kas neaišku, kas sukėlė naujausią incidentą. Pasak Sahruddino Jamalo, pareigūnai tikrina 30 rajone veikiančių chemijos gamyklų.

Po kovo mėnesio įvykio buvo areštuoti trys vyrai, kurie buvo apkaltinti atliekų išpylimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.