Rusijos delegacija atvyko į Starsbūrą dalyvauti ETPA sesijoje

Rusijos įstatymų leidėjų delegacija antradienį atvyko į Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) pastatą Strasbūre, kur vyksta šios institucijos vasaros sesija.  

 Rusijos įstatymų leidėjų delegacija antradienį atvyko į Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) pastatą Strasbūre, kur vyksta šios institucijos vasaros sesija.  <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Rusijos įstatymų leidėjų delegacija antradienį atvyko į Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) pastatą Strasbūre, kur vyksta šios institucijos vasaros sesija.  <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-25 11:25

Delegaciją sudaro 18 žmonių: 11 Valstybės Dūmos deputatų ir 7 Federacijos Tarybos nariai. 

Prieš penkerius metus dėl neteisėtos Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos iš Rusijos buvo atimtos balsavimo teisės Europos Tarybos parlamentarų forume, taip pat apriboti kiti įgaliojimai. 

Tačiau antradienį ETPA priėmė rezoliuciją, leidusią Rusijos delegacijai sugrįžti į šią instituciją. Rezoliucija panaikinama galimybė atimti iš bet kurios delegacijos teisę balsuoti, pasisakyti ir būti atstovaujamai Asamblėjos institucijose. 

Nepaisant griežtų Ukrainos protestų rezoliucija buvo priimta už ją balsavus 118 parlamentarų iš Europos Tarybai priklausančių valstybių. Prieš Rusijos grąžinimą pasisakė 62 ETPA nariai, dešimt – susilaikė. 

Rusija grasino apskritai pasitraukti iš Europos Tarybos, jeigu jai nebus leista dalyvauti trečiadienį numatytuose naujo organizacijos generalinio sekretoriaus rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.