V. Medvedčukas: Rusija sušvelnino sankcijas Ukrainai po derybų su „Opozicijos platforma“

Ukrainos prorusiškos partijos „Opozicijos platforma“ politinio vykdomojo komiteto pirmininkas Viktoras Medvedčukas pareiškė, kad po derybų su jų partijos atstovais Maskva panaikino dalį sankcijų Kijevui ir leido per savo teritoriją tranzitu gabenti į sankcijų sąrašą įtrauktas prekes iš Ukrainos.

Viktoras Medvedčukas ir Vladimiras Putinas 2017-aisiais.<br>Scanpix/REUTERS nuotr.
Viktoras Medvedčukas ir Vladimiras Putinas 2017-aisiais.<br>Scanpix/REUTERS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 11:02 PM

Pasak V.Medvedčuko, 2019 metų birželio 24 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pakeitė savo 2014 metų rugpjūčio 6 dienos ir 2018 metų spalio 22 dienos įsakus dėl atsakomųjų sankcijų, leisdamas uždraustų prekių iš Ukrainos tranzitinius pervežimus.

„Šių sankcijų panaikinimo klausimas buvo aptartas mano ir Jurijaus Boiko 2019 metų kovo 22 dieną Maskvoje įvykusiame susitikime su Rusijos vyriausybės vadovu Dmitrijumi Medvedevu ir „Gazprom“ valdybos pirmininku Aleksejumi Mileriu.

Be dujų kainos mažinimo ir dujų transportavimo konsorciumo steigimo klausimų taip pat buvo kalbėta apie abiems šalims naudingų ekonominių santykių atkūrimą, įskaitant Ukrainos krovinių tranzitą per Rusijos teritoriją“, – sakė V.Medvedčukas.

Pasak politiko, šis Rusijos vadovybės sprendimas rodo, kad ji nori gerinti Rusijos ir Ukrainos ekonominius ryšius.

„Esu įsitikinęs, kad būtent tiesioginės Ukrainos ir Rusijos Federacijos vadovų derybos, už kurias pasisako „Opozicijos platforma“ ir kurias, remiantis sociologinių tyrimų rezultatais, palaiko 75 proc. ukrainiečių, leis išspręsti ir kitus svarbius mūsų šalių santykių klausimus ir apginti Ukrainos nacionalinius interesus“, – pridūrė jis.

„Tranzitinių pervežimų atkūrimas paskatins tarptautinių pervežimų iš Ukrainos automobiliniais keliais ir geležinkeliais atsigavimą, krovinių gabenimų į trečiąsias šalis plėtrą, bendrą gamybos atsigavimą ir tūkstančių darbo vietų atsiradimą šalies viduje“, – patikino politikas.

Kijevas ir jo sąjungininkės Vakaruose nuo 2014 metų yra paskelbusios ekonominių sankcijų Rusijai už Maskvos įvykdytą Krymo aneksiją ir paramą Rytų Ukrainoje veikiantiems prokremliškiems separatistams.

Rusija savo ruožtu ėmėsi atsakomųjų priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.