Dar viena moteris Donaldą Trumpą kaltina seksualiniu užpuolimu: jį nustūmė tik po didelės kovos

Patarimų skiltį moteriškuose žurnaluose rašanti E.Jean Carroll apkaltino prezidentą Donaldą Trumpą ją užpuolus. Garsi žurnalistė svarsto kreiptis į policiją dėl beveik prieš 25 metus įvykusio incidento.

Jungtinių Valstijų prezidentas D.Trumpas teigia, kad užpuolimu jį kaltinanti E.J.Carroll yra ne jo skonio.<br> lrytas.lt koliažas.
Jungtinių Valstijų prezidentas D.Trumpas teigia, kad užpuolimu jį kaltinanti E.J.Carroll yra ne jo skonio.<br> lrytas.lt koliažas.
Jungtinių Valstijų prezidentas D.Trumpas teigia, kad užpuolimu jį kaltinanti E.J.Carroll yra ne jo skonio.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Jungtinių Valstijų prezidentas D.Trumpas teigia, kad užpuolimu jį kaltinanti E.J.Carroll yra ne jo skonio.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
E.J.Carroll<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
E.J.Carroll<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 26, 2019, 11:14 AM

Nuo savaitgalio JAV dienraščių puslapiuose mirga skandalinga istorija.

Dešimtmečius amerikietiškajam „Elle“ žurnalui rašiusi E.J.Carroll kaltina Amerikos lyderį prie jos seksualiai priekabiavus ir ją užpuolus.

„Jeigu Niujorko policija norėtų pradėti tyrimą, pagalvočiau apie tai. Tačiau advokatai man sakė, kad jau praėjo laikas, kai galėjau dėl to kreiptis į policiją“, – interviu CNN sakė žurnalistė.

75-erių moteris pasakoja, kad tai nutiko Manhatano universalinėje parduotuvėje „Bergdorf Goodman“ 1995-ųjų pabaigoje ar 1996-ųjų pradžioje. Tuo metu D.Trumpas buvo vedęs Marlą Maples.

Net 30 metų populiarią skiltį rašiusi moteris tvirtina, kad nekilnojamojo turto magnatas sutiko ją universalinėje parduotuvėje ir paprašė patarimo – rinko apatinius drabužius moteriai.

D.Trumpas jos flirtuodamas paprašė apatinius pasimatuoti. O kai jie nuėjo į persirengimo kabiną, jis esą pradėjo prie jos spaustis, prirėmė prie sienos, bandė pabučiuoti. Moteris tikina sugebėjusi jį nuo savęs nustumti tik po didžiulių grumtynių.

„Aš iš pradžių juokiausi, kad išsklaidyčiau jo erotinį nusiteikimą, bet jis nenurimo. Jis tempė žemyn mano pėdkelnes. Vyko kova.

Noriu, kad moterys žinotų, jog aš nestovėjau, nesustingau, nebuvau paralyžiuota. Ne, aš koviausi“, – tvirtino žymi apžvalgininkė.

Moteris tvirtina, jog iš karto po įvykio ji papasakojo dviem draugams apie tai, kas įvyko. Nors vienas patarė kreiptis į policiją, kitas pasiūlė verčiau patylėti: „Pamiršk! D.Trumpas turi 200 advokatų. Jis tave užkas.“

Moteris šią istoriją pirmiausia papasakojo žurnalui „New York“, vėliau dalijo interviu kitiems JAV leidiniams.Kitą savaitę turėtų pasirodyti jos autobiografinė knyga.

Būtent su ja 73 metų prezidentas sieja kaltinimus ir teigia, jog E.J.Carroll iš piršto laužė skandalingą istoriją tik tam, kad paskatintų susidomėjimą savo knyga.

„Ji meluoja, ir aš nežinau, kas ji tokia. Su visa pagarba pasakysiu: pirma, ji ne mano skonio, antra, tokio dalyko niekada nebuvo“, – į detales nesileido JAV vadovas, kuris buvo nufotografuotas su E.J.Carroll viename renginyje praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje.

Prezidentas mano, kad kažkas sugalvojo surengti sąmokslą prieš jį kaip tik tada, kai jis pradėjo savo rinkimų kampaniją siekdamas antrosios kadencijos Baltuosiuose rūmuose.

Beje, frazę „ne mano skonio“ D.Trumpas jau vartoja ne pirmą kartą kalbėdamas apie jį kaltinančią moterį. 2016 m., kai kita žurnalistė jį apkaltino priekabiavimu, D.Trumpas pareiškė: „Ji meluoja! Tik pažiūrėkit į ją.“ O kai kita moteris kaltino jį per prievartą ją grabaliojus, respublikonas atsakė: „Patikėkit manimi, ji nebūtų mano pirmasis pasirinkimas.“

E.J.Carroll pasakojo, kad po to, kai drįso prabilti, ji sulaukė daugybės piktų žinučių ir net grasinimų susidoroti. Per kai kuriuos interviu ji jautėsi nekaip, nes atrodė, kad niekas ja netiki manydami, kad žurnalistė yra politiškai motyvuota.

„Tikrai nesu politiška. Nė negalėčiau įvardyti, kokie kandidatai siekia prezidento posto, – tvirtino E.J.Carroll. – Bet dabar bijau, kad mano žurnalistinei karjerai iškilo grėsmė. Kas žino? Juk D.Trumpas yra pasiekęs, kad žmones atleistų.“

Parengta pagal CNN, „The New York Times“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.