Šiaurės Korėjoje galbūt sulaikytas australų studentas

Australija ketvirtadienį pranešė „skubiai siekianti paaiškinimo“ dėl to, kas Šiaurės Korėjoje nutiko 29 metų gidui ir studentui, kuris, kaip manoma, galėjo būti sulaikytas.

 Australija ketvirtadienį pranešė „skubiai siekianti paaiškinimo“ dėl to, kas Šiaurės Korėjoje nutiko 29 metų gidui ir studentui, kuris, kaip manoma, galėjo būti sulaikytas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Australija ketvirtadienį pranešė „skubiai siekianti paaiškinimo“ dėl to, kas Šiaurės Korėjoje nutiko 29 metų gidui ir studentui, kuris, kaip manoma, galėjo būti sulaikytas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 11:50 AM

Manoma, kad Alekas Sigley, kuris puikiai kalba korėjietiškai ir yra vienas iš nedaugelio Pchenjane gyvenančių Vakarų studentų, buvo sulaikytas kažkuriuo metu per pastarąsias tris dienas.

A. Sigley šeima pareiškime sakė, jog kol kas nėra patvirtinimo apie jo areštą.

„Situacija tokia, kad Alekas skaitmeninių kontaktų su draugais ir šeima nepalaiko nuo antradienio ryto Australijos laiku, o tai jam nebūdinga“, – sakoma pareiškime.

Iš Perto Vakarų Australijoje kilęs A. Sigley nuo 2018 metų studijavo korėjiečių literatūrą Kim Il Sungo universitete ir turėjo kompaniją, rengiančią ekskursijas Šiaurės Korėjoje. Pernai Pchenjane jis vedė japonę.

A. Sigley rašė įvairius tinklaraščių pranešimus ir straipsnius apie kasdienį gyvenimą Pchenjane, pradedant tuo, kur mieste galima pavalgyti, ir baigiant Šiaurės Korėjos programėlių apžvalgomis. Jis vengdavo opių politinių klausimų.

Kanbera nurodė, kad „skubiai siekia paaiškinimo“ dėl vyro, „kuris, kaip pranešta, buvo sulaikytas Šiaurės Korėjoje“.

Australija neturi diplomatinės misijos Pchenjane; jai Šiaurės Korėjoje atstovauja Švedijos ambasada.

Kanbera pataria be būtinybės nevykti į Šiaurės Korėją ir rekomenduoja australams ten būti „kuo trumpiau, eliminuoti nebūtiną veiklą ir tikrinti savo saugumo planus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.